Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Angstcultuur bij vakbond NU’91: voorzitter Stella ontslagen

De ledenraad van NU’91 heeft besloten om de samenwerking met voorzitter Stella Salden te beëindigen. Salden was sinds 2019 voorzitter van NU’91. De reden voor dit besluit is het feit dat er de afgelopen maanden diverse klachten van medewerkers zijn binnengekomen.
Stella Salden aan tafel bij de talkshow Op1

Medewerkers ervaarden een angstcultuur, er was sprake van een hoog ziekteverzuim en een hoog verloop van personeel. De klachten waren zo ernstig en verontrustend van aard, dat de ledenraad daarop besloot dat het noodzakelijk was om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Dit onderzoek kreeg niet de steun van Salden, meldt NU’91. Hierdoor konden de klachten niet op een onafhankelijke en grondige manier worden onderzocht, wat op den duur heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen de ledenraad en Salden. Eigenlijk was Salden herbenoemd als voorzitter voor nog een termijn van vier jaar. Dit was toegezegd vóórdat de klachten bekend waren.

Reactie Salden

Salden, die sinds 2019 voorzitter bij de vakbond was, laat in een reactie aan het AD weten ‘met stomheid geslagen te zijn’. Zij stelt dat de zaken veel genuanceerder liggen, maar dat zij er in dit stadium voor kiest  om er verder niets over te zeggen. NU’91 gebruikt de komende periode naar eigen zeggen om het vertrouwen bij de medewerkers te herstellen en om een veilige werkplek te creëren. Op korte termijn wordt iemand aangesteld die de taken van de bestuurder overneemt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>