Gezocht: Verzorgende van het Jaar 2019

Ken jij die verzorgende met jarenlange ervaring, die met gemak een heel team op sleeptouw neemt? Of juist die talentvolle beginnende verzorgende met verfrissende ideeën die inspireert? Meld deze dan aan voor de TVV Vakprijs.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Is jouw collega een superverzorgende? Foto: iStock

Werken als verzorgende is iets om trots op te zijn. Verzorgenden zijn experts op menselijk niveau, ook al vinden ze zelf wat ze doen vaak ‘heel gewoon’. Ze doen veel dingen om de kwaliteit van leven van hun cliënten en bewoners te verbeteren. Want zorgen voor mensen is het mooiste wat er bestaat.

Wie maken kans op de TVV Vakprijs?

Alle verzorgenden kunnen meedoen. Er zijn twee categorieën: de categorie ‘Aanstormend talent’ (met maximaal twee jaar werkervaring) en de categorie ‘Ervaren rot in het vak’ (met vijftien jaar of meer werkervaring).We zoeken inspirerende verzorgenden die hun vak goed uitoefenen, daar een duidelijke visie op hebben en ook nog iets extra’s brengen, zoals inspirerende ideeën of initiatieven om de dagelijkse zorg te verbeteren.

De spelregels

Je kunt je collega voordragen – samen met één of meer andere collega’s, en/of een leidinggevende – via dit aanmeldformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november 2019.

In de loop van november krijgt iedereen nader bericht. De jury, die bestaat uit tweee leden van de TVV-redactie en een doorgewinterde professional uit het vak, zal in beide categorieën drie kandidaten nomineren (in totaal dus zes) en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek halverwege november. Hiervan worden twee genomineerden de uiteindelijk winnaars, de Verzorgenden van het Jaar 2019.

Prijs

Beide prijswinnaars ontvangen ieder leuke prijzen ter waarde van 1000 euro, deels om privé iets leuks te doen en voor het andere deel bestemd voor vakontwikkeling, zoals een scholing. De prijsuitreikingen zullen in januari plaatsvinden bij de zorginstellingen van de prijswinnaars.

Meld je collega aan

Is jouw collega die topverzorgende? Je kunt haar of hem tot uiterlijk 1 november 2019 aanmelden via dit aanmeldformulier.