Home 2023

Laatste artikelen

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Angst bij thuiswonende COPD-patiënten

Cliënten met COPD zijn vaak bang voor toename van dyspneu, oftewel benauwdheid. Weet hoe je deze angst herkent en welke interventies je kunt inzetten in de wijk.

Column Jolanda | Frisse flexer

Via het zorgdetacheringsbureau waar ik werk, kom ik op veel verschillende plekken: groepswonen, thuiszorg, somatiek…

Column Inge | Twee vrouwen

Onlangs las ik een interview met een man wiens echtgenote op jonge leeftijd gediagnostiseerd werd met dementie.

Insuline toedienen: tips & tricks

De juiste injectieplaats kiezen, correct gebruik van de insulinepen, rotatieschema’s: het is allemaal heel belangrijk voor een optimale bloedglucoseregulatie. Toch bestaat er soms nog onduidelijkheid over.

Van vluchteling tot verzorgende

Sommige vluchtelingen hebben na hun komst naar Nederland de opleiding tot verzorgende ig gevolgd. Gezien de personeelstekorten zijn zij extra welkom. Bovendien nemen de nieuwkomers andere, waardevolle inzichten mee vanuit hun cultuur.

Zó houd je een overledene toonbaar

Postmortaal medewerker Edwin Spieard (54) heeft ruim twintig jaar ervaring met het toonbaar maken van overledenen. Hij geeft ook workshops hierover aan verzorgenden. ‘Dek de overledene toe met een laken in plaats van een deken.’

Verzorgende ig Lieke: ‘Door mijn openheid krijg ik veel terug van cliënten’

Lieke Leendertse, verzorgende ig, wist na haar stages in een verpleeghuis dat ze wilde werken in de thuiszorg van Zorgstroom in Zeeland. Ze zou dan meer in de buitenlucht zijn en een-op-een aandacht kunnen geven aan cliënten.

Even bellen met … met Münire Manisa over de cao vvt

De cao vvt 2023-2024 is een feit. Wat zijn de meest opvallende veranderingen? We vroegen het cao-onderhandelaar Münire Manisa van NU91.

6 vragen over reuma

Welke vormen van reuma zijn er? En hoe ondersteun je cliënten met reuma?