Home 2021

Laatste artikelen

Tips & tricks voor: vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase

De richtlijn Vermoeidheid bij kanker in de palliatieve fase is herzien. Verpleegkundig expert en onderzoeker medische oncologie Marlies Peters legt uit hoe je kankerpatiënten met vermoeidheidsklachten kunt ondersteunen. Stimuleren om te bewegen is belangrijk.

Even bellen met…Anneke Helder, winnaar TVZ-publicatieprijs

Docent verpleegkunde Anneke Helder heeft de TvZ-publicatieprijs gewonnen met haar onderzoek naar de effecten van CAVE. Dit is een gepersonaliseerde film over iemand met dementie, waarbij favoriete beelden en muziek voorbijkomen.

Column Inge | Immens groot

Verzorgende ig Inge zit bij een stervende cliënt.

Als je cliënt stopt met eten en drinken…

Mensen met dementie stoppen in de laatste levensfase meestal met eten en drinken. Dit kan verzorgenden dilemma's opleveren. In deze casus hadden ze zelfs slapeloze nachten: 'Ik heb er dagen last van gehad'.

Bianca Buurman over de coronacrisis: ‘Laat je stem horen’

Ex-verpleegkundige Bianca Buurman adviseert als Chief Nursing Officer (CNO) het ministerie van VWS over de positie van verpleegkundigen. Tijdens de coronacrisis schoof ze aan bij vergaderingen van het Outbreak Management Team. Hierbij vroeg de hoogleraar aandacht voor de verzorgenden: 'Ik begrijp dat ze zich niet gezien voelden.'

Column Julian | adieu, goodbye en houdoe

Verzorgende ig Julian zegt DIKKE DOEI tegen 2020: 'Wat een horror is het geweest.'

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Verzorgenden bezorgen cliënten een lach: ‘Don’t worry be happy’

De coronatijd laat littekens achter bij verzorgenden. Ondanks alle ellende blijven deze drie collega's positief. Zij vertellen hoe ze postiviteit verspreiden op het werk én daarbuiten.

Mijn vak: verzorgende ig Nanke zorgt voor jonge mensen met dementie

Nanke van der Meer werkt als verzorgende ig met jonge mensen met dementie bij verpleeghuis Bernardus in Sassenheim.

TVV Check: Hersenbloeding en herseninfarct

Verzorg jij mensen die een herseninfarct of hersenbloeding achter de rug hebben? Dan is het nuttig te weten welke beperkingen zij kunnen ervaren én hoe jij jouw rol het best invult.