Home 2021

Laatste artikelen

Even bellen met…. Henri Post over een wisselligging bij een anti-decubitusmatras

Veel verzorgenden en verpleegkundigen denken nog dat je bij een anti-decubitusmatras geen wisselligging hoeft te geven. Dat ziet Henri Post, hoofd behandelzaken en verpleegkundig specialist wond expertisecentrum van zorgorganisatie Evean.

6 vragen over frontotemporale dementie

Sommige cliënten hebben frontotemporale dementie (FTD). Wat zijn kenmerken hiervan en hoe ga je om met mensen die deze ziekte hebben?

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl 

Mijn Vak: ‘Wij leggen infusen aan en maken hartfilmpjes’

Liseth van der Plaats, verzorgende ig, werkt als wondaandachtsvelder bij Noorderbreedte Revalidatie in Leeuwarden. Ze verzorgt onder meer cliënten na een amputatie.

Column Sandra | Zorgheld

De 88-jarige, bijna blinde mevrouw Rozenboom gaat lichamelijk en geestelijk flink achteruit. Als team besluiten we haar ook in de avond ondersteuning te geven.

Poster ‘8 adviezen van een bewoner’

Zie de bewoner als mens, niet als cliënt. Dat is de belangrijkste boodschap die ritueelbegeleider en vrijwilligerscoördinator Saskia Vullers uitdraagt met haar zelfbedachte poster.

9 fabels over incontinentie

Over incontinentie doen heel wat fabeltjes de ronde. Dat zit de kwaliteit van zorg onbedoeld in de weg. De grootste misvattingen op een rij.

Zorgende hand & kwispelende staart

Contact met dieren maakt mensen blij. Zo werkt het kalmerend en stressverlagend. Drie verzorgenden ig vertellen waarom zij hun hond meenemen naar het werk.

Column Inge | Koningin

Ik zit op kantoor dossiers bij te werken wanneer mijn collega binnenkomt: 'Ga je mee mevrouw Schoenmaker wakker maken? Dat vindt ze vast gezellig.

Vervuilde woning

In de thuiszorg kun je in woningen komen waar de hygiëne ver te zoeken is. Verzorgenden hebben daar last van, blijkt uit een rapport van V&VN.