Home 2024

Laatste artikelen

Even Bellen Met…Marlijn Abbink-Cornelissen over onvrijwillige zorg

Leerbedrijf Ideon lanceerde de casuïstiekbundel Wet zorg en dwang, met verhalen van verzorgenden over onvrijwillige zorg. Directeur Marlijn Abbink-Cornelissen geeft toelichting.

Column Inge | Roosje

Vijf jaar is een lange tijd om voor iemand te mogen zorgen. Toen je bij ons kwam wonen werd direct duidelijk hoe bijzonder je was. De mooiste jurken, je haren perfect gekapt en geverfd, je make-up en sieraden. En uiteraard je zwarte handtas, altijd in de buurt.

Column Rani | Stralen door Sinatra

Een paar jaar geleden werd ik samen met drie andere verzorgenden door dit blad gekozen om ons vak te bezingen voor verzorgenden.

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Verzorgende Annemie: ‘Als zingende zuster treed ik op in verpleeghuizen’

Annemie Welten kwam als pedicure veel bij ouderen thuis. Ze vond dat zó leuk, dat ze in 2007 de overstap maakte naar de verzorging. Ze werkt als verzorgende ig in de thuiszorg in Eersel én treedt op als ‘zingende zuster' in verpleeghuizen.

Wat je kunt afleiden uit de kleur van urine

Normaal gesproken is urine strogeel. Wat kan er aan de hand zijn als de kleur anders is en wanneer is onderzoek nodig?

Zorg na het overlijden van een cliënt

Groeien haar en nagels door na de dood? Ontploft een ICD in de crematieoven? We leggen deze en andere vragen over zorg na overlijden voor aan deskundigen Marloes Dol en Magda Geraerts.1-2

Verzorgen met een ziekte | Collega’s die werken ondanks artrose, herseninfarct of bindweefselaandoening

Drie collega's met een aandoening vertellen hoe zij ondanks hun pijn of beperking met plezier aan het werk blijven.
tvv check obstipatie

TVV Check: Obstipatie

Obstipatie wordt ook wel constipatie of verstopping genoemd. Mogelijke klachten: buikpijn, pijn bij het persen, aambeien, een opgeblazen gevoel, diarree, zure oprispingen en vermoeidheid.1

Column Inge | Ruziënd echtpaar

Ik maak kennis met een echtpaar dat 50 jaar getrouwd is. De twee hebben elkaar voor de begrippen van die tijd ‘op latere leeftijd' ontmoet en kinderen zijn er niet gekomen.