Home 2020

Laatste artikelen

Even bellen met… Lisette Kunz

Die eeuwige vermoeidheid… Veel verzorgenden die corona achter de rug hebben, klagen erover. Hoe kom je ervan af? We vroegen het longarts Lisette Kunz van Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Column Sandra | Weer een warm welkom

2020 is nog volop aan de gang, maar het is nu al een jaar om nooit meer te vergeten. Door het coronavirus is de hele wereld, inclusief Nederland, in rep en roer. het dagelijkse leven zag er opeens heel anders uit. 

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl 

Mijn vak | ‘Ik heb inmiddels meer vertrouwen als zzp’er’

Miryam Vermeij is verzorgende ig en werkt sinds anderhalf jaar als zzp'er in de zorg. Daardoor heeft ze veel vrijheid en kan ze de werktijden aanpassen aan haar thuissituatie.

‘Lastige families bestaan niet’

Meer helpende handen. Zorg die beter is afgestemd op de bewoner. Goed contact met de familie van cliënten is om vele redenen wenselijk. Vilans heeft hiervoor methodes ontwikkeld. 'Het is warmer werken.'

Decubitus en IAD: dit zijn de verschillen

Is het decubitus of IAD? Het valt niet altijd mee de verschillen te zien. Lees daarom snel verder.

Feiten & fabels over paracetamol

Paracetamol wordt vaak gezien als veilige pijnstiller, maar dat klopt niet helemaal. Apotheker ouderenzorg Chiara van Bernoster-Rodijnen geeft uitleg over dit medicijn. 

Poster decubitus of incontinentie geassocieerde dermatitis?

Hier vind je een handige gratis poster om het onderscheid tussen decubitus en incontinentie geassocieerde dermatitis te vergemakkelijken.

Column Inge | Gouden moment

Nog voordat ik je zie, hoor ik aan de kenmerkende wijze waarop je loopt dat jij het bent. Je ogen beginnen te stralen als je me ziet. Vertrouwde gezichten geven je houvast.

Deze verzorgenden werken op de intensive care

In het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werken na een succesvolle proef drie verzorgenden ig op de intensive care. Dat is zeldzaam in Nederland. 'De ic-verpleegkundigen moesten in het begin erg aan ons wennen.'