Home Nieuws

Nieuws

4 vragen over sundowning

Sundowning betekent dat iemand met dementie aan het eind van de middag onrustiger wordt. Hoe komt dat? En hoe kun je als verzorgende je cliënt het beste ondersteunen? De expert geeft tips.

Kwart verzorgenden last van ongewenste seksuele aandacht

Meer dan een kwart van de verzorgenden heeft te maken gehad met ongewenste seksuele aandacht van cliënten, collega’s of leidinggevenden. Dit blijkt uit een grootschalige enquête van het CBS en TNO.

Leerling verzorgende na aanranding cliënt: ‘Laat hem, vond mijn leidinggevende’

Leerling verzorgende Madelon werkt op een pg-afdeling, als een cliënt grensoverschrijdende opmerkingen maakt en haar bij de borsten grijpt: ‘Mijn leidinggevende zei dat ik het moest accepteren of vertrekken.’

6 tips: zo bescherm je je stagiaire tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Als leerling verzorgenden niet de juiste steun krijgen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, is er een risico dat ze de zorg verlaten. Met deze tips behoed je hen hiervoor.

Gratis download: poster met anatomie van de verzorgende

De verzorgende is bijna een soort superheld, als je kijkt wat verzorgenden in deze heftige tijden voor elkaar krijgen. Daarom trakteren we jullie op een gratis poster met de anatomie van de verzorgende. Print uit en hang op!

Verzorgenden: ‘We willen zelf bepalen over scholingsbudget’

Driekwart van de verzorgenden en verpleegkundigen wil een individueel scholingsbudget. Op dit moment beschikt slechts een kwart hierover. Verzorgenden hebben het minste scholingsbudget.

Rotterdamse verzorgenden vaak gediscrimineerd

Medewerkers in de Rotterdamse ouderenzorg worden regelmatig gediscrimineerd vanwege hun migratieachtergrond, gender of seksuele voorkeur: 'De bewoner spuugde op me.'

Intimiteit bij dementie: ‘Je kunt er grensoverschrijdend gedrag mee voorkomen’

Verpleeghuispsycholoog Frans Hoogeveen schreef het boek ‘Intimiteit en seksualiteit bij dementie’. Hiermee geeft hij verzorgenden en mantelzorgers handvatten om intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken.

Verzorgenden: ‘We missen kennis in dementiezorg’

Bijna 80 procent van de verzorgenden en verpleegkundigen geeft aan meer kennis te willen over hoe je omgaat met mensen met dementie. Een derde van de zorgverleners geeft aan dat hier voldoende tijd voor is.

Nieuwe cao VVT: wanneer krijg je de loonsverhoging precies?

Vraag verzorgende: 'Ik lees dat ik per 1 maart een loonsverhoging zou moeten krijgen,  volgens de nieuwe cao VVT. Maar ik zag dit nog niet op mijn salarisstrookje. Wanneer wel?'