Home Nieuws

Nieuws

Verzorgende Tamara heeft een burn-out: ‘Het is tijd om voor mezelf te…

Verzorgende ig Tamara (42) was verknocht aan haar werk in de thuiszorg en een echte work-a-holic. Tot ze iets te vaak ‘ja’ zei op extra diensten en een burn-out kreeg: ‘Ik vind het vreselijk om toe te zien de zorg schreeuwt om extra handen.’

Nicole runt Facebookgroep met 80.000 verzorgenden en verpleegkundigen: ‘Het is een…

De Facebookgroep 'Verpleegkundigen en verzorgenden' is een begrip onder verzorgenden en verpleegkundigen geworden. In korte tijd heeft de groep meer dan 80.000 leden, en de teller tikt gestaag door. De groep is opgezet en wordt bijgehouden door één vrouw: voormalig verpleegkundige Nicole-Jacobs Seegers.

Verzorgende ig krijgt allereerste vaccinatie: ‘Ik leef nog’

Verzorgende ig Sanna Elkadiri van verpleeghuis Het Wereldhuis in Boxtel is de allereerste Nederlander die gevaccineerd is tegen het coronavirus. We belden met haar: ‘Ik twijfelde in het begin: was het wel veilig?'

Blog: ‘Ligt het aan het opleidingsniveau, of het beleid in het…

Verzorgende ig Marriët werkt als zzp’er en in verpleeghuizen en soms ook het ziekenhuis. Ze is stomverbaasd als ze de uitspraken van Jaap van Dissel leest en vraagt zich af: liggen de fouten die in verpleeghuizen gemaakt worden niet eerder aan slecht beleid?

RIVM reageert op woedende verzorgenden na uitspraken Van Dissel

Het RIVM zegt het te betreuren ‘dat medewerkers van verpleeghuizen zich door een zinsnede van Jaap Van Dissel in een NOS jaarinterview geraakt voelen’. Het was volgens het RIVM ‘niet de bedoeling om een opleidingsniveau in verband te brengen met oorzaken van besmettingen in verpleeghuizen.’

3 dingen die je moet weten over Lewy Body Dementie

Lewy Body Dementie komt  vaker voor dan veel verzorgenden denken. Tijd op de belangrijkste weetjes over deze vorm van dementie op een rij te zetten.

‘Probleemgedrag bij dementie komt vaak door verkeerde diagnose’

Als een cliënt probleemgedrag vertoont, komt dit vaak doordat eerder de verkeerde vorm van dementie is vastgesteld. Vaak wordt de diagnose Lewy Body Dementie gemist. Hierdoor wordt de cliënt niet op de juiste manier benaderd door verzorgenden, wat het probleemgedrag kan verergeren.

Omgaan met cliënten met Lewy Body Dementie: 4 tips

Mensen met Lewy Body Dementie vragen een andere benadering dan wanneer het om een andere vorm van dementie gaat. Wat is belangrijk om als verzorgende te weten? GZ-psycholoog Magda Hermsen geeft 3 tips.

Blog Eefje: ‘Het voelde alsof ik iedereen in de steek liet’

Het ene moment staat verzorgende Eefje (35) in de startblokken om een enorme covid-uitbraak in haar verpleeghuis te lijf te gaan. Het andere moment blijkt ze zélf ook besmet te zijn, en moet ze thuisblijven: ‘Het voelde alsof ik iedereen in de steek liet.’

‘Slimme kleding’ voor zorgafhankelijke cliënt makkelijk zelf te maken

Bij mensen met bijvoorbeeld dementie, Parkinson, MS, een CVA of in de palliatieve fase kan het aan- en uitkleden moeizaam en pijnlijk zijn. Door wat simpele aanpassingen aan hun kleding is dit te verhelpen. Hoe? Dat beschrijft Sylvia Meinders – PDL-docent en adviseur beleid en kwaliteit- in haar twee boekjes vol naaitips.