Home Nieuws

Nieuws

Verzorgende ig op de intensive care: ‘Ik maak nu vreemde dingen…

De druk op de intensive cares neemt toe. Hoe is dat voor verzorgenden die er werken? We vroegen het aan verzorgende ig Karin Dorenberg, die samen met collega verzorgenden Rosie en Jacqueline op de intensive care van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond werkt.

Cliënten niet meer wassen: code zwart dreigt in verpleeghuis- en thuiszorg

Het bijna code zwart in verpleeghuis- en thuiszorg in de regio Achterhoek en Zutphen. Daarom gaat de zorg drastisch afschalen: ‘Bijvoorbeeld mensen wassen en andere persoonlijke vormen van zorg.’

V&VN: ‘Stop met inzet van verzorgenden met coronaklachten’

Een derde van de verzorgenden moet doorwerken met coronaklachten, terwijl de testuitslag nog niet bekend is, bleek uit onze enquête. Schokkend, vindt V&VN Verzorgenden voorzitter Marita de Kleijne, tevens verzorgende ig en GVP: ‘We worden als verzorgenden gebruikt als pionnen.’

Grote zorgen om verzorgenden die met coronaklachten moeten doorwerken

Vakbond FNV maakt zich zorgen over verzorgenden die met coronaklachten moeten doorwerken. ‘Deze situatie is een tikkende tijdbom.’

Bestel gratis: poster Superverzorgende

In tijden van personeelstekorten en een pandemie, toon jij als verzorgende je superkrachten om je cliënt de beste zorg te geven. Daarom trakteren we abonnees van Tijdschrift voor Verzorgenden op de poster van Superverzorgende. En als je geen abonnee bent, kun je hem gratis bestellen en meedoen aan de winactie!

Een op de drie verzorgenden moet doorwerken bij coronaklachten

Een derde van de verzorgenden in verpleeghuis en thuiszorg moet bij (milde) klachten van covid-19 doorwerken van hun werkgever. Dit terwijl de uitslag van de coronatest nog niet bekend is. Een aantal van hen moet ook bij een positieve testuitslag komen werken.

Tips voor thuiszorg bij voorkomen mondproblemen

Stichting De Mond Niet Vergeten! hield onlangs een campagne om meer aandacht te vragen voor mondverzorging bij ouderen. Vooral in de thuiszorg valt er volgens wijkverpleegkundige Hetty Bos van Buurtzorg Nederland nog een flinke slag te slaan: ‘Sommige mensen dragen een zwartgeblakerd kunstgebit van vijftig jaar oud.’

Verzorgenden die bewoonster ‘coke’ laten snuiven terecht ontslagen

Twee verzorgenden zijn begin dit jaar ontslagen door zorgorganisatie Viva! Zorggroep, omdat zij een bewoonster met dementie poedersuiker lieten snuiven en dit filmden. Dit ontslag was terecht, oordeelde de kantonrechter.

Druk op werkende mantelzorger wordt groter

Om aan de groeiende zorgvraag te voldoen, wordt in de toekomst naar verwachting steeds vaker een beroep gedaan op mensen die mantelzorg verlenen en daarnaast werken.

Verpleeghuizen willen boosterprik sneller

Bewoners en personeel van verpleeghuizen kunnen niet tot december of januari wachten op een boosterprik tegen het coronavirus.