Home Nieuws

Nieuws

Dag van de Verzorgende groot succes

De allereerste Dag van de Verzorgende was een groot succes. Op het congres speciaal voor verzorgenden werden lezingen gegeven van onder andere Erik Scherder, Sander de Hosson en Manu Keirse. Er werd gediscussieerd, gelachen en hier en daar een traantje weggepinkt: ‘Heerlijk om andere collega’s op een evenement in de ogen te kunnen kijken.’

Sarah Blom: ‘Zo reageer je op een achterdochtige cliënt’

Vraag verzorgende: ‘Een bewoner geeft steeds aan dat er ’s nachts spullen zijn weggehaald. Terwijl dit niet zo is. Toch blijft ze achterdochtig. Wat nu?’ Ouderenpsychologe Sarah Blom geeft advies.

Verpleeghuis opent camping in de achtertuin

De zomervakantie is voorbij, maar bij verpleeghuis WZH Prinsenhof in Leidschendam wordt er nog volop genoten op de camping. Deze speciale dagcamping is opgezet in de achtertuin van het verpleeghuis voor bewoners met dementie. Verzorgenden én bewoners zijn enthousiast, vertelt verzorgende Helen van Neerven.

Werkgevers die meer willen weten over vaccinaties verzorgenden: zo zit het

Werkgeversorganisatie ActiZ wil dat in de instellingen bekend wordt welke zorgmedewerkers tegen Covid-19 zijn gevaccineerd en welke niet, meldt NOS. Hoe zit dit precies? We belden erover met ActiZ-woordvoerder Olfert Koning.

Werkgevers ouderenzorg: ‘We moeten weten of ons personeel is geprikt’

Werkgeversorganisatie ActiZ wil dat in de instellingen bekend wordt welke zorgmedewerkers tegen Covid-19 zijn gevaccineerd en welke niet.

Poll: moet de coronavaccinatie verplicht worden voor verzorgenden?

In Frankrijk is de vaccinatie tegen het coronavirus verplicht voor zorgpersoneel. Ook in België gaat dit binnenkort gebeuren. Tijdschrift voor Verzorgenden is benieuwd naar jouw mening: zou een coronavaccinatie verplicht moeten worden voor verzorgenden in de VVT? Geef je mening in de poll!

Website geeft stappenplan voor triage door verzorgende

Een triagewebsite met een overzicht van gezondheidsproblemen ondersteunt verzorgenden en verpleegkundigen bij wat ze moeten doen als hun cliënt bijvoorbeeld braakt of een rood, dik been heeft.

‘Als iemand met dementie “nee” zegt, betekent dit niet altijd “nee”’

Wanneer een cliënt met dementie ‘nee’ zegt op een voorstel, betekent dit niet automatisch dat ook écht nee bedoeld wordt. ‘Ze begrijpen de vraag meestal niet, waardoor ze “nee” zeggen.’

Wat doe je tegen vermoeidheid na corona? De nieuwe feiten

Nu het coronavirus al 1,5 jaar onder ons is, is er een nieuwe patiëntengroep bij gekomen: mensen met klachten van longcovid. Veel verzorgenden die besmet zijn geweest, hebben vooral last van vermoeidheidsklachten. Hoe komt dit? En hoe kom je ervan af? We vroegen het aan longarts Gert-Jan Braunstahl van het ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Vraag en antwoord: ‘Ik ben doodmoe na corona, mag ik me…

Vraag verzorgende: 'Ik heb corona gehad en ben nog erg moe. Mag ik me ziek melden om aan te sterken?'