Home Nieuws

Nieuws

Verzorgenden: ‘Bezoekverbod moet blijven’

Er gaan steeds meer stemmen op om het bezoekverbod in zorginstellingen te versoepelen. Verzorgenden zijn het hier niet mee eens, vanwege hun veiligheid: 'Mijn collega vecht voor haar leven door corona na het verzorgen van corona-zorgvragers.'

Verzorgende Julian werkt op een corona-afdeling: ‘Het is eng’

Als zzp verzorgende ig Julian Hooikaas zich opgeeft bij een meldpunt om bij te springen tijdens de corona-crisis, wordt hij de volgende dag direct gebeld om aan de slag te gaan op een afdeling met COVID-19-patiënten.

Verzorgenden maken zich zorgen om eigen gezondheid

Verzorgenden worden steeds ongeruster over hun eigen gezondheid en veiligheid nu het coronavirus zich steeds meer verspreidt. De thuiszorgmedewerkers geven aan te weinig beschermingsmateriaal te hebben en de roep om getest te worden wordt groter.

Blog Inge: ‘Geen gezellige kinderstemmen meer bij opa of oma’

Verzorgende Inge van Westenbrugge kan haar werk niet loslaten: ze denkt aan haar pg-bewoners en hun naasten, die elkaar door het bezoekverbod voorlopig niet kunnen zien.

LIVEBLOG: het laatste nieuws over corona voor verzorgenden

TVV voor verzorgenden volgt de ontwikkelingen rondom het nieuwe coronavirus op de voet. In deze liveblog vind je de laatste informatie voor verzorgenden.

Winnaar bekend: dit is onze nieuwe columnist

Verzorgende ig Inge van Westenbrugge (37) uit Schaijk is de winnaar van de TVV columnwedstrijd. Zij wordt hiermee de nieuwe columnist van Tijdschrift voor Verzorgenden.

Kun je verpleeghuisbewoners besmetten met corona via post?

Stop met kaartjes sturen aan onze kwetsbare patiënten, was de oproep die het ziekenhuis UMCG deed. Dat zorgt voor verwarring: kun je nu wel of niet veilig een kaart sturen naar een zorginstelling met een bezoekverbod? Het RIVM geeft antwoord.

6 tips om familie en cliënten gerust te stellen tijdens lockdown

Verpleeg- en verzorgingshuizen hebben hun deuren gesloten voor bezoek, vaak tot groot verdriet van cliënten en hun naasten. Hoe zorg je er als verzorgende voor dat die pijn zoveel mogelijk beperkt blijft? Vitaliteitscoach Azmi Alubeid geeft tips.

Gastblog: ‘Mijn opa gaat eerder dood van geen bezoek, dan van…

Rhijja Jansen, hoofdredacteur van TVV voor verzorgenden, barst in huilen uit als ze hoort dat ze haar opa (98) in het verzorgingshuis niet meer mag bezoeken vanwege de coronacrisis.

Alle verpleeghuizen sluiten voor bezoekers

Verpleeghuizen gaat dicht voor bezoekers, aldus minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een persconferentie. Voor ouderen thuis zijn nog geen maatregelen.