Home Nieuws

Nieuws

‘Zzp’ers zijn niet duurder dan vaste medewerkers’

Een wet die zzp'ers in de zorg verbiedt, een maximum tarief voor zzp'ers in de zorg... Wat wil minister Hugo de Jonge precies met de zzp'ers en flexers? De expert geeft duidelijkheid.

Wat doe je als je cliënt naar overleden personen vraagt?

Vraag verzorgende: 'Een cliënt met dementie vraagt steeds om haar man, maar die is overleden. Hoe kan ik hierop reageren?' Ouderenpsychologe Sarah Blom geeft advies.

Zorginspirator geeft verzorgende carrièreperspectief

De website Zorginspirator is gelanceerd. Dit is een onafhankelijk online carrière-platform, speciaal voor zorgprofessionals die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg. Op de site krijgen ze concreet inzicht in hun carrièremogelijkheden.

Verzorgenden: meer werken als roostering goed is

Bijna een kwart van de zorgprofessionals  wil het liefst meer uren werken. Voorwaarde hiervoor is goede roostering en een prettige organisatiecultuur.

Medewerkers verpleeghuis regelen romantisch ontbijt voor bewoner

Medewerkers van verpleeghuis Het Weggeler  verzorgden een romantisch Valentijnsontbijt voor bewoner Gerrit Bruns, die op de gesloten psychogeriatrische afdeling woont. Zijn vrouw is ontroerd:  ‘Ik ben zo blij.’

Wanneer is je vig-diploma niet meer geldig?

Vraag verzorgende: 'Ik heb een VIG-diploma en ben er vijf jaar uit geweest. Mag ik weer aan de slag of is mijn diploma niet meer geldig?'

Verzorgenden bekijken pg-bewoner met nieuwe blik na fotocursus

Verzorgenden in verpleeghuis Sonnevanck in ’s-Gravenzande (Pieter van Foreest) legden hun bewoners met dementie op de gevoelige plaats tijdens een speciale fotocursus van GetOud. 'Je leert letterlijk stil te staan bij je cliënt.’

Sarah Blom: ‘Vraag bij doodswens naar de uitzondering’

Zegt je cliënt dat hij niet meer wil leven? Vraag dan naar de uitzondering, adviseert ouderenpsychologe Sarah Blom. ‘Het is een betrekkelijk eenvoudige vraag, maar die zoveel informatie geeft.’

Zo reageer je op: ‘Zuster, ik wil niet meer’

Als je cliënt tegen je zegt ‘ik wil niet meer’ is dat een heftige boodschap, waar emotionele verhalen achter kunnen zitten. Hoe reageer je? Vijf deskundigen geven praktische adviezen voor verzorgenden.

‘Aftakeling en eenzaamheid spelen grote rol bij voltooid leven’

Ongeveer 76.000 55-plussers hebben al langer een doodwens, zonder ernstig ziek te zijn. Aftakeling en eenzaamheid spelen hier een grote rol bij.