Home Nieuws

Nieuws

10 zéér herkenbare situaties voor verzorgenden

Soms zit je werk zo in je doen en laten gebeiteld, dat er automatisch grappige situaties ontstaan. Je bent een typische verzorgende als je...

Blog Teun: ‘Vaak geven we elkaar pas complimenten als iemand met…

Verzorgende Teun Toebes merkt dat er niet veel met complimenten wordt gestrooid op de werkvloer. 'Het is belangrijk dat je complimentjes geeft aan mensen met dementie, maar óók aan je collega's.'

 ‘Met cliënten praten over andere cliënten is altijd een no go’

Met andere cliënten over cliënten en collega’s praten is altijd een no go, ook al schend je hier misschien niet direct je beroepsgeheim mee.

Verzorgenden schrappen regels met speciale Ontregelbus

Er gaat een speciale bus door het land om zorginstellingen te helpen bij het schrappen van overbodige regels. Hiermee hoopt VWS de bureaucratie voor verzorgenden te verminderen, zodat er meer aandacht kan zijn voor de cliënt.

75-jarige verzorgende ig werkt 30 uur per week

Verlangen naar je pensioen, maar als het eenmaal zover is, gaat het toch kriebelen. Frans Arp (75) merkte dat hij het werk miste, en ging als verzorgende ig aan de slag in de thuiszorg. ‘Er waren weken dat ik veertig uur werkte’.

Wat doe je als bewoners met dementie spullen wegpakken of verzamelen?

Wat doe je met bewoners met dementie die spullen verzamelen? En het ook wegpakken van andere bewoners? Ouderenpsycholoog Sarah Blom geeft advies.

Nieuwe TVV: 65+ verzorgenden en probleemgedrag bij dementie

Het nieuwste nummer van TVV voor verzorgenden valt weer bij abonnees op de mat. Hierin lees je onder andere over dubbelcheck bij medicatie en leer je alles over de verzorging van een blaaskatheter.

Roddelende leerling verzorgende onterecht ontslagen

Zorgorganisatie ZorgSaam moet een ontslagen leerling van de rechter € 10.000 betalen, omdat ze onterecht ontslagen is. Ze roddelde over andere cliënten.

Blog Wendeline: ‘Meneer wilde zo graag vuurwerk afsteken…’

Een cliënt van verzorgende Wendeline verlangt naar het oud en nieuw van vroeger. Ze besluit om zijn zoon op te bellen.

Website geeft handige tips om te bewegen voor mensen met dementie

Kenniscentrum Sport heeft in samenwerking met Erik Scherder een gratis digitale gids ontwikkeld met handige beweegtips voor mensen met dementie.