Home Nieuws

Nieuws

Openbreken CAO VVT: partijen praten over loonsverhoging

Werkgeversorganisatie ActiZ is in gesprek met de vakbonden over de huidige CAO VVT. De werkgevers willen een hoger salaris voor zorgverleners en de lonen tussentijds verhogen. Misschien wel met 10 procent.

‘Onbegrepen gedrag kan oude wonden openrijten bij verzorgenden’

Als de cliënt onbegrepen gedrag vertoont, kan dat heftig zijn voor verzorgenden, en gevoelens van boosheid, verdriet of frustraties oproepen. Hoe ga je op zo'n moment om met je eigen emoties? Trainer Peter Moors geeft verzorgenden hier handvatten voor: ‘Jouw emoties mogen er zijn.’

Interview: zorgverlener met long covid wint rechtszaak van verpleeghuis

Een verpleegkundige met long covid heeft een rechtszaak gewonnen die ze tegen haar werkgever aanspande. Ze maakte aannemelijk dat ze tijdens de eerste coronagolf op haar werk in het verpleeghuis besmet raakte en dat haar werkgever onvoldoende deed om haar te beschermen. Wat betekent dit voor verzorgenden met long covid? We belden erover met de advocaat van de verpleegkundige, Edwin Bosch.

BOOS onthult misstanden in zorgcentrum: ‘Ze hebben mij kapotgemaakt’

Medicatie die zoekraakt, zorgmedewerkers die geen diploma hoeven te laten zien, verwaarloosde cliënten, ontlasting in de gordijnen, en ratten op de kamers: het journalistieke onderzoeksprogramma BOOS bericht erover in hun nieuwste aflevering, die gaat over de zorgcentrum RaYan. De directie herkent zich niet in de aantijgingen, melden ze aan presentator Tim Hofman.

‘Therapeutic Touch goede interventie bij wondpijn’

Therapeutic Touch kan als interventie helpen bij cliënten met wondpijn, dit concludeert wondconsulent Ruben Post in zijn afstudeeronderzoek als Energetisch Therapeut. Post is werkzaam in onder andere het WEC (wond expertise centrum) van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Uitspraak rechtszaak: verzorgenden met long covid krijgen geen geld

Zorgverleners die hun baan zijn kwijtgeraakt door langdurige en aanhoudende coronaklachten krijgen daar voorlopig geen geld voor. Vakbonden FNV en CNV hadden daar een kort geding voor aangespannen, maar de eis is woensdag afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

Vrouw bijna jaar gedwongen opgenomen na foute diagnose FTD

Een vrouw (71) uit Groningen heeft bijna een jaar gedwongen in een verpleeghuis van Lentis gewoond, nadat ze onterecht de diagnose frontotemporale dementie (FTD) kreeg. De tuchtrechter gaf hierop de psychiater en geriater van Lentis een waarschuwing.

TikTokker Broeder Joep gaat viral: ‘Ik post grappige én kwetsbare filmpjes’

Het TikTok account Broeder Joep, van verzorgende ig Joep van Poorten (28) uit Helmond, is razend populair, en groeit snel. Hoe bedenkt hij zijn filmpjes, en hoe heeft hij zoveel volgers gekregen?

Huidverzorging bij oedeem: ‘Niets doen kan leiden tot de dood’

Als de cliënt last van oedeem -het kan dan om zowel lymfoedeem als veneus oedeem gaan- is een goede huidverzorging extra belangrijk. Karen Keus-Jansen, specialist in oedeem- en oncologiefysiotherapie, geeft tips.

Verzorgende Marlene is jaarwinnaar TVV Check 2022

De TVV Check jaarwinnaar 2022 is verzorgende ig Marlene van Veen: 'De artikelen over Korsakov en delier in de palliatieve fase vond ik het meest interessant.' Marlene heeft de toets het beste en het snelst gemaakt, en valt hiermee in de prijzen.