Home Nieuws

Nieuws

Politieke partijen: ‘Maak meer geld vrij voor zorgbonus’

Demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) zou er zelf voor kiezen om iedereen in de zorgsector een zorgbonus te geven, wetende dat de bonus dan lager is dan de eerder voorgestelde 500 euro. Meerdere partijen vinden dat er een derde optie is: meer geld vrijmaken.

Gratis triageboekje helpt verzorgende bij noteren observaties

Welke metingen en observaties kun je als verzorgende doen bij cliënten met verdenking van COVID-19? Je leest het in het nieuwste hoofdstukje van het AxionContinu Triageboekje Verzorgd Wonen 2021. Het boekje geeft verzorgenden handvatten om alle nodige informatie te verzamelen, voor overleg met verpleegkundige of arts.

Gezocht: zingende verzorgende voor opnemen lied én videoclip

Tijdschrift voor Verzorgenden is op zoek naar verzorgenden die kunnen zingen en een professioneel lied plus videoclip willen opnemen. Je zingt hierin een ode aan verzorgenden. Kun je niet zingen maar wél swingen? Dan ben je ook welkom!

Bewoners met dementie klussen in nieuwe werkschuur van verpleeghuis

Zorgorganisatie De Rijnhoven opende onlangs een werkschuur in de tuin van verpleeghuis De Vijverhof in Harmelen. Hier kunnen bewoners naar hartenlust sleutelen, rommelen en werken, terwijl een medewerker als opzichter de wacht houdt: ‘Sommige bewoners staan al een half uur van tevoren klaar om te gaan “werken”.’

Minister twijfelt over verdeling zorgbonus van € 500

Er zijn twijfels bij minister Van Ark over de zorgbonus van € 500, waar zorgmedewerkers nog op wachten. Er zijn twee opties: of de zorgbonus van € 500 wordt alleen uitgekeerd aan zorgverleners die werken met corona. Of àlle zorgverleners krijgen de zorgbonus, maar die zal dan wel een stuk lager zijn.

‘Nieuwe generatie verpleeghuis bewoners vraagt om hippere muziek’

Is muziek in zorginstellingen te gedateerd? ‘Ik zie dat dit wel vaak voorkomt, ja. Als ik in zorginstellingen kom, zie ik dat nieuwe, jonge verzorgenden algauw de cd’s opzetten die daar al op een stapeltje liggen. Je gaat algauw mee in het patroon, dus je zet die muziek op. Zonder je af te vragen: is […]

CBD-olie gebruiken om in slaap te komen: wel of niet doen?

Verzorgenden maken soms gebruik van CBD-olie om beter in slaap te kunnen komen na onregelmatige diensten. Ook melatonine, Droomsap, of voedingssuplementen worden gebruikt om beter te slapen. Is dat wel een goed idee? We vroegen het aan een neuroloog/ somnoloog.

Vaccinatiediscriminatie: kun je beter zwijgen over je vaccinatie?

Een aantal zorgverleners voelt zich door hun werkgever onder druk gezet om zich te laten vaccineren. Werkgevers zouden hierbij hun medewerkers emotioneel chanteren, zegt BNR Nieuwsradio. Hoe weten die werkgevers eigenlijk of hun medewerkers zich wel of niet laten vaccineren? En kun je dan maar beter geheim houden wat je beslist?

Miniquiz: 3 vragen over baxterrollen

Veel verzorgenden gebruiken baxterrollen. Waar moet je dan op letten? Test je kennis met deze miniquiz en check de antwoorden onderaan de pagina.

‘Werkgever mag ongevaccineerde verzorgende weigeren’

Werkgevers in de zorg kunnen juridisch gezien in het uiterste geval medewerkers weigeren om met cliënten te werken als zij niet zijn gevaccineerd.