TVV magazine nr. 5, 2022

  Mijn vak: verzorgende ig Nazreen D’souza bij Icare | TVV Check: Korsakov | Long covid | Mondzorg | Ethisch dilemma  | Portretten: verzorgenden met tatoeages | Column Sandra

  TVV Check: Korsakov

  In vergelijking met andere ziektes zijn er niet veel mensen die het syndroom van Korsakov hebben. De aandoening is zó bijzonder, dat de doelgroep een specifieke benadering en extra kennis vraagt.

  Even bellen met … Loe van Erp over zzp’ers in de zorg

  Steeds meer verzorgenden worden zzp'er, merkt ook Loe van Erp, directeur van SoloPartners, de brancheorganisatie voor zzp'ers in de zorg. Maar ze worden niet overal met open armen ontvangen.

  Mijn vak: Verzorgende Nazreen: ‘De thuiszorg is net zo afwisselend als Schiphol’

  Nazreen D'souza (36) maakte twee jaar geleden de overstap van grondstewardess naar de thuiszorg. Ze is verzorgende ig en werkt in Lelystad voor Icare.

  Portretten: Verzorgenden met tatoeages

  Bloemen, mandala's, ankers en idolen op armen en benen. Tatoeages kunnen op het werk voor problemen zorgen, maar roepen vaak ook bijzondere reacties op. Drie verzorgenden ig vertellen over hun ervaringen.

  Column Inge: Schaterlach

  De sfeer in de huiskamer is negatief, niets lijkt goed vandaag. De bewoners mopperen over alles, hebben kritiek op elkaar, op ons, op alles eigenlijk. 

  Vraag & antwoord

  Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

  Ethisch dilemma: zoon neemt geld van cliënt

  Je komt erachter dat de zoon met de pinpas van je cliënt extra geld opneemt voor zichzelf. Wat doe je dan? Ethicus en gespreksleider moreel beraad Froukje Weidema geeft advies.

  Column Sandra: Mooi geweest

  Een mens heeft weinig zekerheden in het leven, behalve dat er op een dag een einde aan komt.

  7 vragen over long covid

  De richtlijn Langdurige klachten en revalidatie na Covid-19 is onlangs verschenen. Wat is inmiddels bekend over long covid?

  Herken jij deze aandoeningen in de mond?

  Herken jij de aandoeningen op de foto's? Wat is een drukplek, wat is tongbeslag, wat is tandsteen op steg, wat is cervicale cariës en wat is blootliggend tandbeen? Geriatrisch tandarts Arie Hoeksema legt uit wat je ziet en wat de aandachtspunten voor verzorgenden zijn.