Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 169 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Nachtdienst bingo

Wie zegt dat Bingo alleen iets voor ouderen is? Op deze speciale Nachtdienstbingokaart kun je naar hartenlust aankruisen wat je meemaakt tijdens een dienst. Valse bingo? Liedje zingen!

Actueel: behoud van verzorgenden is de hoogste prioriteit

NIET DE INSTROOM VAN NIEUWE VERZORGENDEN IS HET PROBLEEM, MAAR DE UITSTROOM. DAAROM MOET ALLES OP ALLES GEZET WORDEN OM ZE TE BEHOUDEN.

Redactieraad: nooit te oud om te leren

Een aantal jaar geleden vielen er noodgedwongen heel veel ontslagen in de kinderopvang. Ook ik verloor mijn baan. De zorgsector gaf mensen uit de kinderopvang de kans zich te laten omscholen voor een baan in de zorg. Ik had hier wel oren naar en begon met de versnelde opleiding Verzorgende ig.

Vraag & antwoord

Drie vragen van onze lezers beantwoord door deskundigen. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Wondcasus: Skin tear

Tijdens het aantrekken van de steunkousen van een 83-jarige bewoonster van een woonzorgcentrum gebruikt de zorgmedewerker geen hulpmiddel. Hierbij raakt de huid van mevrouw onbedoeld beschadigd; een skin tear.

Mannen die er trots op zijn dat ze werken in de zorg

Mannen in de zorg moet je soms met een vergrootglas zoeken. Maar ze zijn er écht! Deze zeven mannelijke verzorgenden zijn trots op hun werk en vertellen graag over de toegevoegde waarde van mannen in de zorg. In de hoop dat ze andere mannen inspireren om hun voorbeeld te volgen.

Column Wendeline: geen koekje bij de koffie

Er kan geen “goedemorgen” vanaf. Boos ligt ze in bed. Als ik haar uitnodig om op te staan, reageert ze zuchtend. Tijdens het wassen reageert ze alleen als ze vindt dat ik “te wild” ben.

8 feiten & fabels over benzodiazepines

Herken de bakerpraatjes over benzodiazepines: wat klopt er wel, en wat niet? Apotheker ouderenzorg Chiara van Rodijnen vertelt er meer over. 

Meer instroom, maar ook meer Uitstroom

Verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties krijgen sinds 2017 structureel meer geld. Toch merken de meeste verzorgenden niet dat er collega’s bij komen. Hoe komt dat? En waar gaat het geld naartoe?

‘Ga jij eens weg, ik wil daar zitten’

Gesprekken die stilvallen als jij het kantoor binnenkomt. Niet uitgenodigd worden op feestjes. Leidinggevenden die je op de meest vervelende tijden inplannen. Ook in de zorg wordt er gepest. Hoe komt dat? En wat kun je eraan doen?

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie