Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 397 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Bollebozen: deze verzorgenden blijven extra bijleren

Ze volgen de ene scholing na de andere, lezen alles over de zorg, struinen internet af op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en staan bij collega's bekend als de allesweter. Drie verzorgenden ig vertellen waarom ze zich zo graag verdiepen in hun vak.

5 vragen over roken in de zorg

Roken kan tot lastige situaties leiden wanneer je zorg geeft. Hoe ga je daarmee om? Experts beantwoorden vijf prangende vragen van verzorgenden.

3 dilemma’s in de stervensfase

Wisselen van matras, sedatie ophogen of niet… Zorg voor cliënten in de stervensfase kan lastige keuzes met zich meebrengen. Als verzorgende help je cliënt en familie het doel voor ogen te houden: verlichten van het stervensproces. Deskundigen reageren op drie herkenbare casussen.

Online expo over geschiedenis van verzorgenden

De digitale expositie Van ziekenverzorgende tot VIG bestaat één jaar. Ga het zien in het online museum voor verpleging en verzorging: FNI.nl.

Even Bellen Met…Gea Willems over de condoomkatheter

De condoomkatheter, tegenwoordig MEC (Male External Catheter) genoemd, kan ideaal zijn voor urine-incontinente mannen. Maar Gea Willems ziet dat er soms misverstanden zijn. Zij is UCS (urologie-, continentie- en stoma)-verpleegkundige.

Column Sietske | Meer verdienen

Waarmee zal ik beginnen, met het goede of slechte nieuws? Nou, laat ik starten met een bericht waar ik erg blij van word: het middelbaar beroepsonderwijs zit in de lift. En stevig ook.

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Anamnese via ALTIS

Een veelgebruikte methode voor de anamnese bij een complexe wond is ALTIS. Wondexpert Henri Post* frist je kennis op.

Column Inge: ‘ Tijdens de muziek pakt een bewoner de hand van een andere bewoner’

Al langere tijd komen ze bij ons in het verpleeghuis, zo ook vanavond tijdens mijn dienst.

Verzorgende Nicole is gespecialiseerd verzorgende somatiek

Nicole Holtermann-Kennis is gespecialiseerd verzorgende somatiek bij Zomerpark Cordaan in Nieuw-Vennep.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie