Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 140 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Nachtbrakers: Verzorgenden die graag werken in de kleine uurtjes

Een verstoord dag- en nachtritme, overdag moeilijk slapen en een niet al te beste stemming. De meeste mensen staan niet te juichen als ze nachtdienst hebben. Maar er zijn verzorgenden ig die niets anders willen. Drie collega's vertellen waarom.

Op welke manier leert jouw stagiair?

Waarom durft de ene stagiair die simpele handeling nog steeds niet zelfstandig te doen? En begint een andere als een kip zonder kop mensen te wassen, zonder eerst na te denken? Grote kans dat dit te maken heeft met hun leervoorkeur.

Interview Madeleine Kerkhof: ‘Breid je gereedschapskist uit met complementaire zorg’

Madeleine Kerkhof (60) is internationaal bekend dankzij haar jarenlange inzet voor complementaire zorg. 'Zorgverleners kunnen hun gereedschapskist uitbreiden.'

5 vragen over de ziekte van Huntington

Wat zijn symptomen van de ziekte van Huntington? En hoe ga je om met mensen die dit hebben?

Even bellen met …Arrien over de begeleiding van angstige cliënten met kanker

Hoe begeleid je angstige cliënten met kanker? Oncologieverpleegkundige Arrien van Prooijen-de Jong geeft hierover onder andere lezingen tijdens congressen.

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Column Inge | Ongepast

Rapporteren, het is een vak apart. Ik ben me ervan bewust dat ik op dat vlak aardig kritisch ben en dat ik mezelf op schrift prima red.

Column Julian | Geraakt

Het is lang geleden dat ik dit heb gedaan, die terminale zorg waar ik zo'n plezier in had. Na corona wilde ik het een tijd niet meer, de dood had ik even genoeg gezien.

Verzorgende Johan: ‘Als ex-bouwvakker kijk ik anders naar de zorg’

Johan Nijeboer werkt als verzorgende ig bij Het Rembrandt, geriatrische revalidatie en herstelzorg in Nijverdal. Vier jaar geleden maakte hij de overstap van de bouw naar de zorg.

TVV Check: Antipsychotica

Wat zijn antipsychotica? En waar moet je op letten als je cliënt deze medicatie gebruikt?

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie