Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 323 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Column Sietske | Verrassende kijk

Het schooljaar begon in september met veel nieuwe studenten voor de opleiding verzorgende in de individuele gezondheidszorg (VIG). We waren ook blij met het grote aantal eerstejaarsstudenten maatschappelijke zorg.

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

4 vragen over zorgen voor transgender cliënten

Kwesties rond genderidentiteit en gendertransitie zijn niet voor iedere zorgverlener dagelijkse kost. In dit artikel een antwoord op belangrijke vragen.

Column Inge | Moed

We kennen het allemaal: zo'n dag. Zo'n dag waarop alles tegen lijkt te zitten, alles misgaat en alles te veel is. Ongeacht wat de oorzaak is, groot of klein, een baaldag heeft iedereen weleens.

Portretten: deze verzorgenden werken in het ziekenhuis

Sommige ziekenhuizen zetten verzorgenden ig in om de werkdruk van verpleegkundigen te verminderen. Drie collega's vertellen over hun boeiende werk.

Comfort talk: de pijn verzachten met de juiste woorden

Met de juiste woorden en gebaren tijdens zorghandelingen geef je cliënten meer comfort. De communicatiemethode Comfort Talk® helpt daarbij.

Verzorgenden over hun meest bijzondere zorgmoment

Wat is jouw mooiste, indrukwekkendste of meest inspirerende moment als verzorgende ig? We vroegen het aan vijf collega's tijdens de Dag van de Verzorgende.

Dilemma thuiszorg: meer willen doen voor eenzame cliënt

Verzorgende Karim voelt zich schuldig tegenover zijn eenzame cliënt, omdat hij weinig tijd voor haar heeft. Hoe kan hij hiermee omgaan? Adviseur zorgethiek Pien Neve denkt mee.

Mijn vak: ‘Met een beetje moeite kun je een geluksmoment creëren’

Verzorgende ig Berend Bosma (35) werkt op een pg-afdeling. Hij schreef een boek vol verhalen over zijn tijd als leerling verzorgende.

Even bellen met ….. wat doet een ergotherapeut?

Verzorgenden halen de functie van ergocoach en ergotherapeut weleens door elkaar. Ook is niet altijd duidelijk wat een ergotherapeut kan betekenen voor de cliënt. Ergotherapeut Lisanne Laan, werkzaam bij zorgorganisatie Omring, geeft uitleg.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie