Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 497 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Gepest om je gewicht

Niet alleen op het schoolplein wordt gepest. In 2023 kreeg ruim 30 procent van de werkenden in de zorg- en welzijnssector te maken met pestgedrag op het werk. En dat kan ook om je gewicht zijn…

8 vragen over ondervoeding bij overgewicht

Sommige cliënten zijn zwaar én ondervoed. Waar let je dan op?

Tips: zo spaar je je lijf bij verplaatsen zware mensen

Verplaatsen is een vak apart, maar met zware cliënten is het een nog grotere uitdaging. Met deze tips spaar je je lijf én maak je de transfer voor cliënten zo prettig en gezond mogelijk.

Deze verzorgenden werken op afdeling voor zware cliënten

Hoe is het om te werken op een afdeling waar alleen mensen met obesitas worden verzorgd? Drie verzorgenden ig vertellen hierover.

Hitte en obesitas: dit zijn de aandachtspunten

Waarop moet je tijdens hitte alert zijn bij de zorg voor mensen met overgewicht? Dat weet Wouter Roosink, physician assistant bariatrie in het Maasstad Ziekenhuis.

Even bellen met…Lonneke Schuurmans over het effect van dieren op mensen met dementie

Agitatie bij mensen met dementie verdwijnt volledig wanneer ze interactie hebben met een hond en diens begeleider. Dat blijkt uit promotieonderzoek van specialist ouderengeneeskunde Lonneke Schuurmans aan de Open Universiteit.
mijn vak Nathaly Drost

Verzorgende ig Nathaly werkt in een antroposofisch verpleeghuis

Nathaly Drost kon na haar afstuderen in maart blijven op haar eerdere stageplek bij Huize Valckenbosch in Zeist. Eerst moest ze wennen aan dit verzorgingshuis met een antroposofische levenswijze, maar nu waardeert ze de warme zorg.

Vraag & antwoord

Onze deskundigen beantwoorden drie vragen van lezers. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Column Jolanda | Verlichten

Steeds meer mensen in ons land zijn te zwaar. Soms een beetje, soms iets meer en soms extreem. Soms komt dit door iets erfelijks, soms door verkeerde voeding.

Column Inge | Dun koord

Eten is een bijzonder onderwerp waarmee wij te maken krijgen in het werk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een gebrek aan eetlust, waardoor iemand minimaal eet. Of een verandering van smaak en voorkeur.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie