Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 191 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Column Redactieraad: surprise

'Ach jee, zakdoeken,' zei meneer J. 'Die had ik net nodig.' En hij begon te huilen. Voor elke bewoner was er een klein Sinterklaascadeautje, gekocht door een van de collega's. Meneer J. trof dus de zakdoeken en dat raakte hem.

Wondcasus: Diabetisch voetulcus

Het aantal mensen met diabetes type 2 stijgt nog steeds en daarmee ook het aantal mensen met een diabetische voet. Goede voetzorg is bij deze cliënten extra belangrijk om voetproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Vraag & antwoord

Drie vragen van onze lezers beantwoord door deskundigen. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Verzorgenden aan de slag met Evidence Based Practice

Voor verpleegkundigen is het gebruikelijk, maar verzorgenden zijn het minder gewend: werken op basis van (wetenschappelijk) onderzoek, richtlijnen en protocollen, oftewel: evidence based practice. In het project EVIDENCE gingen twaalf teams in diverse zorginstellingen ermee aan de slag.

5 vragen over: apathie bij dementie

Zowel verzorgenden als naasten kunnen moedeloos worden als mensen met dementie helemaal niets willen. Toch kun je veel doen om apathie bij dementie te voorkomen en te verminderen. Ouderenpsycholoog Frans Hoogeveen beantwoordt vijf vragen over dit onderwerp.

Richtlijn probleemgedrag bij dementie geeft verzorgenden handvatten

Wie werkt met dementie krijgt altijd te maken met onbegrepen gedrag. De richtlijn onbegrepen gedrag bij dementie geeft verzorgenden handvatten.

Column Wendeline: ‘Door een waas van tranen heen druk ik het spuitje leeg op de Venflon’

Ik ga al heel wat jaren mee in de ouderenzorg en het valt me op dat de laatste weken van het jaar een andere sfeer hebben dan andere weken.

Interview Hugo en Carin: ‘Verzorgenden onderschatten hun waarde en macht’

Wordt de werkdruk in de zorg al minder? En wat kun je als verzorgende doen als je het bij je manager wilt aankaarten dat er iets niet goed gaat in de zorg?

Mijn vak: ‘Non-verbale communicatie is belangrijker dan woorden’

Met gevoel en intuïtie zorgt Titik Suparti, verzorgende ig in de thuiszorg bij Stichting Nusantara Zorg, voor haar Indonesische, Molukse en Surinaamse cliënten in Almere.

Even bellen met Rolf van NU’91 over de nieuwe cao

Cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van vakbond NU'91 legt uit wat de hoofdpunten zijn in de nieuwe cao VVT en wat dit betekent voor verzorgenden.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie