Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Glucosewaarden ouderen mogen tussen de 6 en 15 mmol/l zijn

Veel verzorgenden zijn niet op de hoogte van de nieuwste standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) die vorig jaar verscheen. Hierin staat dat je bij ouderen niet te streng met de glucosewaarden moet zijn.
Foto: Arno Massee

Dit staat in de klinische les van TVV voor verzorgenden, vakblad voor verzorgenden ig. In deze klinische les komt praktijkverpleegkundige Samantha Hoogenboom aan het woord. Zij adviseert verzorgenden in de VVT die vragen hebben over ouderen met diabetes: ‘Veel vragen die ik van verzorgenden krijg, hebben te maken met onzekerheid over de betekenis van bloedsuikerspiegels en over cliënten met schommelende bloedsuikers’, zegt zij. ‘Veel zorgprofessionals zijn nog niet goed op de hoogte van de nieuwste standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), die vorig jaar verscheen. Daarin wordt gezegd: wees bij ouderen niet te streng met de glucosewaarden, die mogen best wat hoger zijn. Ongeveer tussen de 6 en 15 mmol/l. Zeker bij kwetsbare ouderen en ouderen die niet lang meer te leven hebben zijn dat geen vreemde waarden.’ Aan de klinische les is ook een online kennistoets verbonden, waarmee zorgprofessionals twee accreditatiepunten kunnen verdienen.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom diabetes en ouderen met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

Dit artikel is hier te lezen. Heb je geen online abonnement? Je kunt nu een gratis proefabonnement afsluiten dat na een maand automatisch stopt. Je kunt hiermee alle artikelen uit TVV voor verzorgenden online lezen.