Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw in TVV: achter de schermen bij Dag Mama

De nieuwste editie van Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV) is verschenen! En hij staat weer bomvol interessante artikelen voor verzorgenden.
Sarah Blom maakt zich klaar voor de voorstelling, met haar zoontje op haar arm. Foto: Theo Smit

In het nieuwste magazine van TVV neemt onze verslaggever een kijkje achter de schermen van Dag Mama, de kaskraker van ouderenpsycholoog Sarah Blom. Deze theatervoorstelling laat zien hoe je mensen met dementie het beste kunt benaderen, en is door duizenden verzorgenden bekeken. Het theater is in een grote villa gevestigd, waar de hele familie Blom woont én werkt aan het stuk. En komen we erachter dat Blom niet alleen actrice en ouderenpsycholoog is, maar ook BAM-moeder van twee jongens.

TVV check: ontvang 2 accreditatiepunten

De TVV-check gaat dit keer over urine-incontinentie. Volgens experts is dit nog altijd een ondergeschoven kindje in de zorg, terwijl je met goede verzorging veel pijn en ongemak vóór kunt zijn. We zetten in de klinische les de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij. Vervolgens kun je de online kennistoets maken, waarmee je maar liefst twee accreditatiepunten verdient.

Mondzorg bij dementie

Ook vind je in dit nummer 14 handige tips om mondzorg bij mensen met dementie zo soepel mogelijk te laten verlopen, vertelt geestelijk verzorger en psycholoog Marinus van den Berg hoe je omgaat met levensvragen in de palliatieve fase en vertelt verzorgende ig Yvette van der Weide over het zorgen voor mensen met de ziekte van Huntington. Verzorgende Julian Hooikaas werkt op een ziekenhuisafdeling met coronapatiënten, en dat maakt diepe indruk: ‘Je kunt hier PTTS van oplopen.’ En we verwelkomen onze nieuwe columnist: verzorgende ig Inge van Westenbrugge volgt Wendeline Roest op, en schrijft in haar column over een cliënt die ze nooit zal vergeten.

Je vindt hier alle artikelen op een rij. Om deze te kunnen lezen, heb je een Premium account nodig. Hiervoor kun je een gratis proefabonnement van een maand afsluiten. Het abonnement stopt automatisch.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>