Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 477 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Mijn vak | Bij mensen met de ziekte van Huntington heb je creativiteit nodig

Yvette van der Weide, verzorgende ig en evv'er, werkt sinds negen jaar bij verpleeghuis Heemhof in Apeldoorn op de afdeling voor mensen met de ziekte van Huntington.

Even bellen met …..Marco van Coevorden

Door het coronavirus ligt de focus extra op handen wassen. Dit vergroot het risico op kloofjes en eczeem. Wat kun je hiertegen doen? Dermatoloog Marco van Coevorden van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn geeft advies.

TVV Check: Urine-incontinentie

Urine-incontinentie is in de zorg nog altijd een ondergeschoven kindje, terwijl je met goede verzorging veel pijn en ongemak vóór kunt zijn. Lees over de belangrijkste aandachtspunten.

Column Redactieraad | Haar kleuren

'Weet je het wel zeker? Ik vind je er nog te jong voor om met grijs haar rond te lopen, het maakt je ouder', zei mijn kapster tegen me. 'Haha jong, ik ben al 58 hoor!', antwoordde ik. Mijn kapster schatte me 49. Heerlijk om te horen, maar toch…

Vraag & antwoord

Drie vragen van onze lezers beantwoord door deskundigen. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

6 vragen over bekwaam en bevoegd

De begrippen bekwaam en bevoegd brengen verzorgenden soms in verwarring. Wanneer ben je bekwaam, wanneer ben je bevoegd en wat betekent dit voor je werk?

Column Wendeline | Vertrouwen

'Wat fijn voor je! Van harte gefeliciteerd!' Het is nog geen zeven uur in de ochtend en ik heb al heel wat handen geschud en complimenten in ontvangst genomen, omdat ik me vanaf nu gediplomeerd verpleegkundige mag noemen.

Succesvolle stagiaires: dit hebben ze van je nodig

Vakbond FNV opende een meldpunt stagemisbruik, waar stagiaires in de zorg vervelende ervaringen kunnen melden. Wij vroegen leerling verzorgenden: wat maakt iemand voor jou een goede stagebegeleider?

Posters Urineweginfecties en lage luchtweginfecties

In dit artikel vind je superhandige posters voor verzorgenden. De aandachtspunten van de richtlijnen urineweginfecties bij kwetsbare ouderen en lage luchtweginfecties bij kwetsbare ouderen zijn groot en overzichtelijk weergegeven. Verenso heeft deze praktisch posters ontwikkeld. Wil je de posters op je afdeling hangen, dan kun je hier de posters downloaden.

Feiten en fabels over de Wet zorg en dwang

Herken de bakerpraatjes over de Wet zorg en dwang: wat klopt er wel, en wat niet? Brenda Frederiks, jurist en gezondheidswetenschapper heeft het artikel gecheckt.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie