Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Download gratis: Penisdossier

Exclusief in TVV: het Penisdossier! Dit dossier staat vol artikelen over hoe je goed voor de penis van de cliënt zorgt. Met informatie over het schoonhouden, Spaanse kraag, katheteriseren en erecties. Het Penisdossier kun je nu gratis downloaden.
Foto: Jiri Hera / stock.adobe.com

Download hier >>

In de nieuwste editie van Tijdschrift voor Verzorgenden vind je het Penisdossier. Dit dossier is gratis te downloaden voor niet-abonnees van TVV.

Schoonhouden van de penis

Hoe krijg je de penis goed schoon en waar moet je alert op zijn bij het wassen van de penis? Dermatoloog Marco van Coevorden geeft uitleg over het risico op infecties bij een vieze penis. En je krijgt een stappenplan om de penis schoon te krijgen en schoon te houden.

Eerste hulp bij erecties

Het gebeurt regelmatig, maar er wordt weinig over gesproken: de erectie. Waardoor ontstaat deze eigenlijk? En hoe kun je er het best op reageren? Experts geven advies.

TVV Check: plasbuiskatheters

Bij mannen met plasproblemen kan een plasbuiskatheter een oplossing zijn. Wat zijn aandachtspunten voor verzorgenden bij het inbrengen en verzorgen hiervan? Je leest het in deze TVV Check. Abonnees van TVV kunnen de online kennistoets maken en hiermee 2 accreditatiepunten verdienen. Abonneren kan al vanaf € 5 per maand!

7 vragen over Spaanse kraag

Een man kan een Spaanse kraag krijgen. Wat is dit en waarop moet je letten bij de zorg voor deze cliënten?

Download het Penisdossier hier gratis >>