Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie eist dat verzorgende werk staakt tot ze zelf weer gezond is

IGJ heeft een verzorgende in de thuiszorg een aanwijzing gegeven omdat ze haar werk niet naar behoren kon uitvoeren. De zzp'er mag haar werk pas weer oppakken als ze hier zelf gezond genoeg voor is.
Verzorgende mag niet werken van IGJ
Foto: Adobestock

De inspectie kreeg meerdere meldingen over de verzorgende die in de thuiszorg werkt. Hierop is de IGJ een onderzoek gestart. De conclusie luidt dat de inspectie er momenteel geen vertrouwen in heeft dat de verzorgende goede zorg kan leveren in verband met haar eigen gezondheidsproblemen.

Minder nachtdiensten

De verzorgende mag nu geen zorg verlenen totdat ze een medische verklaring van een arts kan overhandigen. Daarnaast moet ze een plan van aanpak maken met schriftelijke, concrete en toetsbare afspraken met potentiële nieuwe zorgaanbieders of werkgevers over de wijze waarop zij  veilige zorg kan verlenen en herhaling in de toekomst kan voorkomen. Daarin moeten ook afspraken staan over de beperking van het aantal nachtdiensten tot een acceptabel niveau. Als de zorgverlener niet aan de aanwijzing voldoet kan de IGJ een boete opleggen.

Zzp’er

De verzorgende woont in België, maar doet haar werkzaamheden als zzp’er in de thuiszorg. Wat precies de gezondheidsproblemen zijn waardoor ze haar werk niet kan doen, is niet bekend.

Blijf op de hoogte van al het nieuws en leuke acties speciaal voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief >>