Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KLM’ers overwegen carrière in ouderenzorg

De komende maanden zullen 270 KLM-medewerkers een introductiedag volgen om kennis te maken met werken in ouderenzorg. Het is een uitkomst voor mensen uit de luchtvaartindustrie die geen contractverlening krijgen, én een oplossing voor het tekort aan zorgpersoneel.
Foto: Arno Massee

De kennismaking van stewardessen met de ouderenzorg is een initiatief van werkgeversorganisatie ActiZ en KLM. Onlangs maakte KLM bekend fors te moeten gaan schrappen in het personeelsbestand als gevolg van de coronacrisis. ‘In de ouderenzorg loopt het tekort aan medewerkers de komende twee jaar op tot 60 duizend’, aldus ActiZ. Inmiddels hebben ruim 200 medewerkers van KLM zich aangemeld voor introductiebijeenkomsten van ActiZ.

Dankbaar werk

Een van hen is stewardess Valerie Musson (46). Zij besloot KLM te verlaten via een vrijwillige vertrekregeling en maakt kennis met de ouderenzorg in de Amsterdamse zorginstelling De Makroon. ‘Het is net als in een vliegtuig maar dan met vaste passagiers,’ vertelt ze aan NOS. Ze brengt drinken rond en helpt de bewoners waar nodig. ‘Het is heel dankbaar werk. Ik ben blij dat ik een beetje vrolijkheid kan brengen.’

Ervaring met gastvrijheid

KLM-medewerkers vormen een interessante doelgroep voor de ouderenzorg, meldt ActiZ: ‘Zij hebben meestal veel ervaring in hospitality en hebben een goede vooropleiding.’ Naast de informatiebijeenkomsten lopende geïnteresseerde KLM’ers een oriëntatiestage van twee maanden, een leer/werktraject van 18-24 maanden en krijgen ze een baangarantie na de opleiding.

Blijf op de hoogte van inspirerend nieuws om personeelstekort tegen te gaan met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>