TVV magazine nr. 2, 2018

  Mijn vak: Hennie Hendriks, verzorgende ig bij Felexoord | Huidhonger | Uit de kast | Klinische les: de vele gevolgen van NAH | Huidafwijkingen herkennen | Column Wendeline Roest | Nieuw boek dementie | Vraag & antwoord | Column Redactieraad

  Hendrik Groen

  Omroep MAX scoort momenteel met de tv-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Bij het kijken van deze serie overvalt me soms een triest gevoel.

  Even bellen met…

  Zzp’en lijkt onder verzorgenden populairder dan ooit. Maar is het wel zo verstandig om zelfstandige te worden?

  ‘De bewoners slikken niet alles wat de dokter zegt voor zoete koek’

  Hennie Hendriks, verzorgende ig, werkt bij Felixoord in Oosterbeek, het enige zorgcentrum voor vegetariërs in Nederland.

  Praktische tips, huidhonger

  Een arm om je heen, even knuffelen: een op de vier ouderen verlangt naar meer aanraking. Hoe kom je tegemoet aan de behoefte aan fysiek contact?

  Uit de kast

  In de zorg is steeds meer aandacht voor homoseksuele ouderen. Hoe kijken zij hier zelf tegenaan? Drie roze ouderen aan het woord.

  Inzicht in de onzichtbare gevolgen van NAH

  Niet alle gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn zichtbaar.

  Verdachte vlekjes

  De huid observeren op verdachte vlekjes is een aandachtspunt om mee te nemen in je dagelijkse zorg. Welk huidvlekje is een alarmsignaal, welke niet?

  Column Wendeline: hygiëne-audit

  ‘Goedemorgen, ik ben Mirjam en ik kom vandaag een onaangekondigde hygiëne-audit bij jullie doen.’

  Het nieuwe boek van Anne-Mei The

  In haar nieuwe boek Dagelijks leven met dementie volgt cultureel antropoloog Anne-Mei The jarenlang mensen met dementie en hun naasten. Exclusief in TvV: een fragment.

  Vraag & antwoord

  Zit je met een vraag die je collega’s niet direct kunnen beantwoorden? Onze experts zitten klaar om je een deskundig antwoord te geven.

  Redactieraad: rare plek of toch niet

  Heb jij dat nou ook weleens, dat je je afvraagt waarom mensen iets op een bepaalde manier doen?