Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe TVV: Seksverzorgenden, coronahelden en medicatie in de palliatieve fase

Het nieuwste nummer van TVV voor verzorgenden valt weer bij abonnees op de mat. Hierin lees je onder andere over dubbelcheck bij medicatie en leer je alles over de verzorging van een blaaskatheter.

TVV voor verzorgenden is hét vakblad voor verzorgenden ig in de VVT, en staat dit keer weer vol inspirerende en handige verhalen. Zoals een artikel over seksverzorgenden. Want hoe signaleer je seksuele behoeften bij je cliënt? En hoe gaat sekszorg eigenlijk in zijn werk? In de TVV Check vind je een klinische les over medicatie in de palliatieve fase. Hier leer je observeren of de pijnstilling geschikt is en zetten we de fabels over morfine voor je op een rij. Met de online TVV Check kun je je kennis toetsen en twee accreditatiepunten verdienen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, handige tips en leuke acties voor verzorgenden? Abonneer je dan op de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

Maar er is ook aandacht voor corona in de nieuwste TVV: vier verzorgenden vertellen over de impact het heeft om te werken in een coronateam. In een artikel over communiceren op een COVID-19 afdeling leer je hoe je aanwijzingen goed overkomen bij cliënt en naasten. Psycholoog Huub Buijssen vertelt hoe je omgaat met trauma’s die je op je werk oploopt tijdens de coronacrisis. En verzorgende Ghislaine vertelt over de liefde voor het vak: ‘Ik neem regelmatig mijn shetlandpony Ed mee naar de afdeling.’ Lees deze én nog veel meer inspirerende artikelen in de nieuwste TVV!

Ben je (nog) geen abonnee? Je kunt gratis een online proefabonnement nemen, waarmee je een maand lang op onze website alle artikelen – dus ook deze- uit Tijdschrift voor Verzorgenden kunt lezen. Het abonnement stopt vanzelf. Klik hier voor meer info >>