Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede zorgbonus hoger dan verwacht

Meer dan een miljoen zorgverleners zullen de zorgbonus 2021 ontvangen. Dit bedrag is hoger dan van tevoren was voorspeld.
Foto: Stockfotos-MG / stock.adobe.com

VWS meldt dat zorgverleners aan wie de zorgbonus 2021 is toegekend, netto bijna € 385 op hun rekening krijgen bijgeschreven. De zorgbonus is bedoeld voor zorgverleners die door COVID-19 in de periode van 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021 onder moeilijke omstandigheden zorg hebben verleend.

Voor in totaal 1.042.071 zorgverleners is de bonusaanvraag van zorgaanbieders en budgethouders door het ministerie van VWS goedgekeurd. Voor de bonus is een budget van € 720 miljoen beschikbaar, dat onder deze zorgverleners wordt verdeeld. Daardoor valt het bedrag hoger uit dan eerder voorspeld: € 384,71 netto, in plaats van 200-240 euro.

Aanvraag goedgekeurd

Zorgorganisaties ontvangen deze maand een bericht waarmee zij worden geïnformeerd of hun aanvraag is goedgekeurd. Is de aanvraag goedgekeurd, dan wordt het bonusbedrag vóór half november aan de zorgorganisatie overgemaakt. Zo kunnen ze verzorgenden nog voor het eind van het jaar de bonus uitbetalen. In de bonusregeling is vastgelegd dat de zorgorganisatie de bonus binnen 5 maanden moet uitbetalen. Zorgverleners die vanuit een pgb worden betaald, ontvangen de netto bonus begin november rechtstreeks van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Een reis door de Schotse Hooglanden of een rijbewijs halen: dit doen verzorgenden met hun zorgbonus >>

De zorgbonus 2021 is de tweede bonus die tijdens deze kabinetsperiode aan de zorg wordt uitgekeerd. Het vorige bonusbedrag, uitgekeerd in 2020, bedroeg € 1.000 netto en was bedoeld voor zorgprofessionals die in de periode van 1 maart 2020 tot 1 september 2020 een uitzonderlijke prestatie hebben verricht in de strijd tegen COVID-19. In totaal is voor de twee bonussen € 3 miljard uitgetrokken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de zorgbonus met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>