Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verzorgende ig’ betrapt op vervalsen diploma

Een 30-jarige vrouw is door de Groningse rechtbank tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur veroordeeld. De reden: ze ging als verzorgende ig aan de slag, mét een vervalst diploma.
verzorgende diploma vervalsen
De 'verzorgende' maakt fouten op haar werk, waardoor haar leidinggevende argwaan krijgt.

De ‘verzorgende ig’ maakte zoveel fouten op haar werk, dat haar leidinggevende argwaan krijgt, meldt Dagblad van het Noorden. Als ze erachter komt dat de vrouw alleen een certificaat heeft, en geen diploma, gaan de alarmbellen af. De vrouw geeft aan dat ze zo snel mogelijk een diploma zal laten zien. Als ze deze per e-mail verstuurt, ziet haar leidinggevende direct dat hij vervalst is. Navraag bij opleider Noorderpoort bevestigt dit.

Blijf op de hoogte van al het nieuws voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief >> 

De vrouw wordt op staande voet ontslagen en haar werkgever doet aangifte. Voor de politie verklaart ze dat ze het neppe document heeft gemaakt met Word. Voor de rechter vertelt ze een ander, onsamenhangend verhaal, waarin haar ex-vriend ‘met een pistool’ het document vervalst zou hebben. Dat verhaal vinden de officier van justitie en de rechter niet geloofwaardig, en ze wordt schuldig geacht. Op het vervalsen van een diploma staat een werkstraf van 90 tot 120 uur. Omdat de vrouw nooit eerder veroordeeld is, krijgt ze een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur. Dat betekent dat als ze de komende twee jaar weer de fout ingaat, ze de werkstraf moet doen.

Lees ook: Inspectie eist dat verzorgende werk staakt tot ze zelf weer gezond is >>