Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wedstrijd: win een prijs met vernieuwend project voor mensen met dementie

Denkbeeld, tijdschrift voor de psychogeriatrie, is op zoek naar originele projecten of initiatieven die mensen met dementie en hun mantelzorger een fijner leven geven. Het winnende idee wordt beloond met een geldprijs.
Foto: Orawan / stock.adobe.com

Met de jaarlijkse uitreiking van de Denkbeeldprijs Dementiezorg wil Denkbeeld projecten of initiatieven in het zonnetje zetten die eveneens bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De prijs bestaat uit publiciteit in de vorm van een artikel in Denkbeeld, een bedrag van € 1500,- en een kunstwerk als blijvende herinnering. Dit alles niet alleen als bekroning van een mooi en geslaagd initiatief, maar ook als aanmoediging voor iedereen die ermee te maken heeft. De jury beoordeelt de inzendingen op drie criteria: het project zorgt ervoor dat mensen met dementie en/of hun mantelzorgers meer gebruik kunnen maken van hun eigen kracht. Het is opgezet door professionals in de dementiezorg, betrokken burgers die zich willen inzetten voor mensen met dementie of door mensen met dementie en hun mantelzorgers zelf en het draagt bij aan een positieve beeldvorming van mensen met dementie.

Meedoen

Ben je betrokken bij een project om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren en wilt je hieraan meer bekendheid geven? Met daarbij een mooie geldprijs en een kunstwerk? Stuur dan tot uiterlijk 15 april 2021 een korte beschrijving van het initiatief naar denkbeeld@bsl.nl.