Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginspirator geeft verzorgende carrièreperspectief

De website Zorginspirator is gelanceerd. Dit is een onafhankelijk online carrière-platform, speciaal voor zorgprofessionals die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg. Op de site krijgen ze concreet inzicht in hun carrièremogelijkheden.
Met het platform kun je zien welke opleidingen of cursussen nodig zijn voor een nieuwe stap in je carrière. Foto: AdobeStock

Ook vinden ze er een vacaturebank, en welke opleidingen er nodig zijn om naar hun gedroomde functie toe te groeien via opleiding of training. Zorginspirator is een initiatief van de sector zelf* en wordt ondersteund door het ministerie van VWS.

Slimme algoritmen

Dagelijks zetten ruim 1,2 miljoen professionals in Nederland zich in voor de mensen die zorg nodig hebben. Om hen te inspireren bij het werk, helpt het om een blik te bieden op de carrièrekansen in de sector, aldus Zorginspirator. Met behulp van actuele data en slimme algoritmen krijgen professionals concreet inzicht in hun persoonlijke werkperspectieven.

Toekomstperspectief vergroten

Werknemers- en werkgeversorganisaties zijn enthousiast over het platform. ‘De mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen is van groot belang om medewerkers te behouden voor de zorgsector,’ zegt Elise Merlijn van FNV Zorg en Welzijn namens de betrokken werknemersorganisaties. ‘Zorginspirator is daarbij belangrijk, evenals de mogelijkheden die werknemers vanuit hun werkgever krijgen. Het instrument geeft inzicht in functies en opleidingen waar zij zelf misschien niet snel op zouden komen.’

Doe de TVV Check voor  verzorgenden en verdien twee accreditatiepunten. Spijker je kennis bij op het gebied van diabetes, katheteriseren, injecteren, medicatiefouten, en klinisch redeneren. Naar een overzicht van de toetsen >>

Zorginspirator geeft niet alleen inzicht in de mogelijkheden van nu. Elke functie is ook voorzien van een toekomstvariant, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen en technologische innovaties. Zorgprofessionals kunnen zo zien hoe hun eigen functie verandert en welke opleidingen of cursussen ze kunnen volgen om bij te blijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom carrière maken in de zorg met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

Zorginspirator is er voor alle medewerkers in de algemene en universitaire ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Zowel in zorgverlenende en medische beroepen, als in ondersteunende functies als ict en administratie. Professionals met een registratie in een beroepsregister kunnen in Zorginspirator ook hun werkervaring, opleiding, bevoegdheden en bekwaamheden bijhouden. Daarnaast is het portal geschikt voor herintreders en zij-instromers in de zorg om zich te oriënteren.

Klik hier om naar de site te gaan >>

* Werknemers- en werkgeversorganisaties verenigd in de arbeidsmarktfondsen A+O VVT, OOfGGZ, SoFoKleS (Kamer UMC), StAG, StAZ.