Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Corona breekt uit in verpleeghuis: 9 doden

Het coronavirus heeft een verpleeghuis in het Amerikaanse Kirkland bereikt en negen slachtoffers geëist. De bewoners worden in quarantaine gehouden. In België heeft een woonzorgcentrum een bezoekverbod ingesteld. In Nederland gaat een dagbesteding twee weken dicht.

Verpleeghuis Life Care Center in Kirkland gaat op slot, om bewoners te beschermen. Dit zorgt soms voor bizarre taferelen: de 88-jarige Dorothy –die niet in het verpleeghuis woont- communiceert telefonisch met haar 89-jarige man Gene, die aan de andere kant van het raam staat. De twee zijn meer dan zestig jaar getrouwd. In het Amerikaanse verpleeghuis zijn inmiddels negen bewoners overleden die met het coronavirus besmet waren, meldt de New York Post. In een statement zegt het management door te gaan met zo goed mogelijke zorg geven aan de kwetsbare bewoners. ‘We betuigen ons medeleven aan de families die hun geliefden verloren zijn’, vertelt directeur Beecher Hunter.

Geen bezoek

Niet alleen in Amerika is speelt corona een rol on de ouderenzorg, ook een woonzorgcentrum in België heeft drastische maatregelen genomen. Er is een bezoekverbod ingesteld in woonzorgcentrum Eyckenborch in Gooik, omdat een medewerker mogelijk in contact kwam met het coronavirus.  ‘Het gaat om een preventieve maatregel’, vertelt woordvoerder Jannes Verheyden, ‘We willen enkel onze bewoners en onze medewerkers beschermen.’

Dagbesteding dicht

In Nederland maakte dagbestedingscentrum voor volwassenen De Molenhof in Werkendam bekend twee weken de deuren te sluiten, nadat een cliënt positief werd getest op het coronavirus. In Nederland is inmiddels één persoon overleden aan het coronavirus: in een Rotterdams ziekenhuis is een man van 86 overleden aan de gevolgen van het virus. Nederlandse zorginstellingen zijn alert op het virus, Vilans hamert extra op een goede handhygiëne.

Neemt jouw zorginstelling extra maatregelen tegen het coronavirus? Reageer hieronder!

3 REACTIES

 1. Beste medewerker van tv-totaal,
  U schrijft in uw artikel dingen over De Molenhof Werkendam die niet correct zijn en dit stel ik niet op prijs en is zeer ongepast.

  Wij zijn ten eerste geen dagbesteding voor ouderen maar voor volwassenen.

  U schrijft dat een van mijn medewerkers positief getest zou zijn op het virus. Dit is niet waar.

  Inderdaad zijn wij 2 weken preventief dicht geweest voor onze cliënten omdat wij in aanraking zijn geweest met een drager van het Corona-virus. Dan is het raadzaam om 2 weken niet met kwetsbare mensen te werken.

  Wij zijn niet bang voor het virus maar we nemen geen onnodige risico’s.
  Aanstaande maandag gaan wij weer open maar mocht er vanuit overheidswege een deze dagen een ander advies uitgebracht worden dan zal hier uiteraard naar gehandeld worden.
  Onze cliënten zijn goed op de hoogte gehouden en weten de hygiëneregels.

  Uw rectificatie zie ik graag tegemoet.
  Met vr gr Anneke Schuring
  De Molenhof Werkendam

 2. Lees alle reacties