Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dit zijn dé verzorgenden van het jaar!

Verzorgende ig Lucienny de Gier (27) is Verzorgende van het Jaar 2019 geworden in de categorie ‘Aanstormend talent’. Marijke van Randwijk (59) is Verzorgende van het Jaar in de categorie ‘Ervaren rot in het vak’.
Marijke van Randwijk (links) en Lucienny die Gier zijn Verzorgende van het Jaar 2019.

Lucienny werkt als verzorgende ig bij zorginstelling De Venser van Amstelring. Ze begon als receptioniste, werd daarna voedingsassistente, tot praktijkopleider Monica de Groot van Amstelring een échte verzorgende in haar zag, en haar stimuleerde om de opleiding tot verzorgende ig te doen: ‘Dat paste echt bij haar: de bewoners zijn dol op haar en missen haar als ze vakantie heeft.’ De opleiding bleek een schot in de roos te zijn, en Lucienny haalde vorig jaar haar diploma. De jury van TVV voor verzorgenden was unaniem in haar oordeel: ‘Luciënny toont passie voor haar vak en is een voorbeeld voor collega’s. Ze aarzelt niet om met frisse ideeën te komen en bouwt een liefdevolle band op met haar bewoners, kortom: iemand die een aanwinst is voor het beroep van Verzorgende ig.’ Er is een eervolle vermelding in deze categorie voor de jonge verzorgenden Lynn Kooiman en Heidi Uijen.

Ervaren rot in het vak

Marijke van Randwijk werd winnaar in de categorie ‘Ervaren rot in het vak’. Van Randwijk werkt meer dan twintig jaar in de zorg en is momenteel gespecialiseerde verzorgende palliatieve zorg in zorginstelling Anker in Kesteren. Zij werd voorgedragen door Judith Wierks: ‘Anke is leergierig, op de hoogte van actuele ontwikkelingen, een sfeermaker met oog voor kwaliteit. Onlangs heeft ze de opleiding  Gespecialiseerd verzorgende Palliatieve Zorg afgerond, ze wil haar kennis graag delen en is erg collegiaal.’ Volgens de jury van TVV voor verzorgenden laat Marijke zien dat je altijd kunt blijven doorleren in je vak: ‘En dat je ook steeds kunt blijven groeien als professional; een voorbeeld voor alle verzorgenden!’ Er is een eervolle vermelding in deze categorie voor verzorgenden Rina Valpoort en Paula Hagen.

Prijzen

De twee winnaars ontvingen een cheque van € 500 en mogen daarnaast € 500 besteden in de BSL-shop. Daarnaast werden ze verwend met een taart, bloemen, en heel trotse collega’s. De jury bestond uit Betty van Wijngaarden, voormalig hoofdredacteur van TVV voor verzorgenden, verzorgende ig Teun Toebes en Sietske Posthuma, docent verpleegkunde aan ROC TOP en lid van de redactieraad van TVV.

Blijf op de hoogte van leuke acties voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>

1 REACTIE