Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: Verzorgenden van het Jaar 2019

Roel Seidell
Ken jij die verzorgende met jarenlange ervaring, die met gemak een heel team op sleeptouw neemt? Of juist die talentvolle beginnende verzorgende met verfrissende ideeën die inspireert? Meld deze dan aan voor de TVV Vakprijs. Misschien wordt zij of hij dan wel 1 van de 2 Verzorgenden van het Jaar 2019!
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41183-019-0040-x/MediaObjects/41183_2019_40_Fig1_HTML.jpg

MELD DIE TOPVERZORGENDEN AAN!

Werken als verzorgende is iets om trots op te zijn. Verzorgenden zijn bij uitstek experts op menselijk niveau, ook al vinden ze zelf wat ze doen vaak “heel gewoon”. Veel van de dingen die ze dagelijks doen, doen ze om de kwaliteit van leven van hun cliënten en bewoners te verbeteren. Want zorgen voor mensen is het mooiste wat er bestaat.

Wie maken kans op de TVV Vakprijs

Alle verzorgenden kunnen meedingen naar deze prijs. Daarin maken we onderscheid tussen 2 categorieën: de categorie ‘Aanstormend talent’ (met max. 2 jaar werkervaring) en de categorie ‘Ervaren rot in het vak’ (met 15 jaar of meer werkervaring).

We zoeken inspirerende verzorgenden die hun vak goed uitoefenen, daar een duidelijke visie op hebben en ook nog iets extra’s brengen, zoals inspirerende ideeën of initiatieven om de dagelijkse zorg te verbeteren. Wil je weten welke criteria meewegen bij het selecteren van genomineerden? Zie onze criteria op TVVtotaal.nl.

De spelregels

Je kunt je collega voordragen – samen met 1 of meer andere collega’s, en/of een leidinggevende – via het online formulier op TVVtotaal.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november 2019. In de loop van november krijgt iedereen nader bericht. De jury, die bestaat uit 2 leden van de TVV-redactie en een doorgewinterde professional uit het vak, zal in beide categorieën 3 kandidaten nomineren (in totaal dus 6) en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek medio november. Hiervan worden 2 genomineerden de uiteindelijk winnaars, de Verzorgenden van het Jaar 2019.

Prijs

Beide prijswinnaars ontvangen ieder leuke prijzen t.w.v. 1000 euro, deels om privé “iets leuks” te kunnen doen en voor het andere deel bestemd voor vakontwikkeling. De prijsuitreikingen zullen in januari plaatsvinden bij de zorginstellingen waar de prijswinnaars werken.

Meld aan via het aanmeldformulier

Is jouw collega die topverzorgende? Je kunt haar of hem tot uiterlijk 1 november 2019 aanmelden.

Een vakjury kiest op basis van de criteria uit alle inzendingen zes genomineerden. In november krijgen de genomineerden een uitnodiging voor een gesprek. De uiteindelijke winnaar ontvangt leuke prijzen t.w.v. 1000 euro, deels om privé “iets leuks” te kunnen doen en voor het andere deel bestemd voor vakontwikkeling.