TVV magazine nr. 10, 2018

  Mijn vak: Daan Linders, verzorgende IG dagbehandeling somatiek De Nieuwe Munt | Schrapregels wijkverpleging | Werken als ZZP’er | Klinische les: Goed en veilig omgaan met het slikken | Column Wendeline Roest | Familie begeleiden bij dementie | Vraag & Antwoord | Omgaan met zorgmijders | Column Redactieraad

  Méér tijd voor de mensen

  Het gaat niet om méér geld. En ook niet om méér vrijheid.

  Evenbellen met…

  Verpleegkundige Angela de Leeuw van Argos Zorggroep heeft samen met een collega de Kennislunch in het verpleeghuis bedacht, waarmee ze binnen de zorgorganisatie een prijs won.

  ‘Door aandacht voelen mensen dat ze er toe doen’

  Daan Linders werkt als verzorgende ig op dagbehandeling somatiek De Nieuwe Munt in Tegelen. In zijn werk is aandacht voor de mens het allerbelangrijkste.

  ‘We zijn mensen, geen robots’

  Iedere keer een handtekening aan de cliënt moeten vragen als er iets in het zorgplan verandert. Alle werkzaamheden per vijf minuten moeten registreren.

  De plussen en minnen van werken in je eentje

  Steeds meer collega's komen terug als zzp'er. Misschien lijkt het je ook wel wat, maar twijfel je nog. Alvast goed om te weten dat het niet puur goud is wat er blinkt. We zetten de voor- en nadelen eerst goed voor je op een rij.

  Goed en veilig omgaan met het slikken

  Goed kunnen slikken is niet altijd vanzelfsprekend. Als verslikken op de loer ligt dien je alert te zijn. Hoe kan je helpen om ernstige complicaties te voorkomen?

  Wendeline: de kat van Cecilia

  Helaas hebben wij geen huisdieren op de afdeling, schrijft Wendeline, maar voor sommige bewoners is de robotkat een perfecte oplossing

  Handvatten voor ontspannen familiebezoek

  In het nieuwe boek Familie begeleiden bij dementie kun je lezen op welke manieren verzorgenden familieleden kunnen ondersteunen die hun naaste met dementie in het verpleeghuis bezoeken. 

  Vraag & antwoord

  Zit je met een vraag die collega's niet direct kunnen beantwoorden? Onze experts zitten klaar om je een deskundig antwoord te geven.

  ‘Ga maar hoor, ik red het wel’

  In de thuiszorg kun je mensen tegenkomen die helemaal niet op jou zitten te wachten: de zogenoemde zorgmijders. Hoe ga je hiermee om? 'Het winnen van vertrouwen is het belangrijkste.'

  Redactieraad: ongemakkelijk gevoel

  Hoe ga je om met een cliënt die dubbelzinnige opmerkingen maakt.