Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers zorginstelling bedreigd door Willem Engel-aanhangers

Medewerkers van een woonzorgcentrum in Brabant kreeg meerdere doodsbedreigingen binnen, toen zij de deuren sloot na diverse besmettingen met COVID-19.
Foto: AdobeStock

De zorginstelling ging in quarantaine nadat er diverse coronabesmettingen onder zorgpersoneel en bewoners waren. Dit duurde acht dagen, de verpleegafdeling waar de besmetting vandaan kwam bleef langer gesloten.

Opdracht Willem Engel

Viruswaarheid-voorman Willem Engel plaatste hierop een ‘doe opdracht voor tussendoor’ op Facebook met het telefoonnummer van het zorgcentrum. Het gevolg: ‘tien tot twaalf telefoontjes vol scheldkannonades naar onze receptionisten’, vertelt een woordvoerder van Thebe aan De Volkskrant. Ook zijzelf werd gebeld en een ‘pijnlijke, eenzame dood toegewenst’. Deze telefoontjes kwamen bovenop de emotionele gesprekken die gevoerd moesten worden met cliënten en mantelzorgers.

Signaal

Inmiddels heeft Willem Engel aangegeven het ‘spijtig’ te vinden dat zijn oproep op die manier is geïnterpreteerd door de bellers, omdat hij alle vormen van geweld afkeurt. ‘Maar ik hoop wel dat het een signaal is voor de beleidsmakers.’