Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw: website vol tips bij dementie

De Zorgstandaard Dementie 2020 is gepubliceerd. Hier vind je informatie, tools en handige voorbeelden om goede zorg te geven aan mensen met dementie.
Foto: AdobeStock

Deze zorgstandaard beschrijft wat goede dementiezorg en -ondersteuning is voor mensen met dementie en hun naasten. Hierin worden de vijf fasen van het dementietraject gevolgd: niet-pluisfase, de diagnose, leven met dementie: ondersteuning, leven met dementie: zorg, de stervensfase en nazorgfase.

Dementie bij verschillende doelgroepen

De kennisdossiers zijn bedoeld voor zorgprofessionals die zorg en ondersteuning geven aan mensen met dementie en hun naasten. Elk onderdeel besteedt verder specifiek aandacht aan jonge mensen met dementie, mensen met een verstandelijke beperking en dementie en mensen met een migratieachtergrond met dementie.

De website staat vol tips en casussen over dementie, bijvoorbeeld hoe je dementie signaleert. Ook is er veel aandacht voor de stervensfase bij dementie. Hoe herken je in die fase pijn bij dementie? En hoe geef je goede dementiezorg in de laatste levensfase ten tijde van COVID-19? Verzorgenden kunnen alle tips vinden op de website zorgstandaarddementie.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom dementie met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor Verzorgenden >>