Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe TVV: 65+ verzorgenden en probleemgedrag bij dementie

Het nieuwste nummer van TVV voor verzorgenden valt weer bij abonnees op de mat. Hierin lees je onder andere over dubbelcheck bij medicatie en leer je alles over de verzorging van een blaaskatheter.

TVV voor verzorgenden is hét vakblad voor verzorgenden ig in de VVT, en staat dit keer weer vol inspirerende en handige verhalen. Zoals een interview met psychogerontoloog Huub Buijssen, die het boek ‘Het hart wordt niet dement’ schreef. Hij vertelt onder andere dat bepaalde vaardigheden afnemen als iemand dement is, maar dat er  ook veel overblijft, en dat je hier als verzorgende op aan kunt sluiten. En ken je het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) al? Bij aanhoudend probleemgedrag kunnen verzorgenden het CCE inschakelen voor advies. In TVV voor verzorgenden lees je een reportage hierover.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, handige tips en leuke acties voor verzorgenden? Abonneer je dan op de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

In een artikel over de dubbele medicatiecheck lees je alles over apps voor dubbelchecken van medicatie, de cliënt de medicatie laten checken en welke medicatie je dubbel moet controleren. In de TVV Check vind je een klinische les over katheriseren: welke complicaties kunnen samengaan met een blaaskatheter? Wat zijn belangrijke observatiepunten bij katheters? Waar let je op bij het inbrengen en hoe voorkom je infecties? Je leest het in dit artikel en door de TVV Check te doen, kun je maar liefst twee accreditatiepunten winnen!

Werken na je pensioen

Veel verzorgenden kijken uit naar hun pensioen, maar als het eenmaal zover is, begint het toch te kriebelen. In TVV voor verzorgenden vind je een prachtige portretreportage waarin drie verzorgenden vertellen waarom ze weer aan de slag gingen na hun pensioen. Eén van hen is 75 jaar, en doet het werk nog steeds met veel plezier. Goede voeding is belangrijk bij het geven van wondzorg. Experts vertellen in dit artikel welke voeding van essentieel belang is voor een goede wondgenezing.

Ben jij nog geen abonnee van TVV voor verzorgenden? Klik hier voor meer info >>

Daarnaast lees je een column van verzorgende Wendeline over de griepprik, leggen we brandende vragen over jullie werk voor aan experts, roept verzorgende Teun Toebes op om elkaar meer complimenten te geven en vind je het laatste nieuws. Ben je (nog) geen abonnee? Je kunt gratis een online proefabonnement nemen, waarmee je een maand lang op onze website alle artikelen van TVV voor Verzorgenden kunt lezen. Het abonnement stopt vanzelf. Klik hier voor meer info >>