Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouderen willen anderhalve meter en mondkapje terug

Overal weer anderhalve meter afstand houden, mondkapjes dragen in winkels en openbare gebouwen en strengere controle op de coronatoegangspas zijn volgens ouderen goede maatregelen om de oplopende coronacijfers aan te pakken.
Veel ouderen willen zo snel mogelijk een derde prik. Foto: AZP Worldwide / stock.adobe.com

Dit blijkt uit een peiling van ouderenorganisatie ANBO onder ongeveer 9.000 65-plussers. Van hen is 90 procent voorstander van extra maatregelen. De ongeveer 9.000 ouderen die de enquête hebben ingevuld pleiten met name voor maatregelen waarmee het voor iedereen mogelijk blijft om de deur uit te gaan. Er is maar weinig steun voor een avondklok, het sluiten van de scholen of een beperking van het bezoek thuis.

Graag derde prik

Bijna de helft van de ouderen (44%) zegt in de peiling dat de versoepelingen op 25 september er niet toe hebben geleid dat ze nu vaker naar een restaurant of drukke plek gaan. 14% zegt dat ze dat in het begin wel deden, maar nu toch meer thuis blijven omdat de besmettingscijfers zo snel oplopen. Van de ouderen die de enquête invulden, is bijna 93% gevaccineerd tegen corona. Zij willen in grote meerderheid graag een derde prik, als ze deze kunnen krijgen. Zo’n 50% krijgt deze het liefst zo snel mogelijk.

 

1 REACTIE