Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenbond wil coronamaatregelen terug

Ouderenbond ANBO wil dat de overheid coronamaatregelen neemt. De bond maakt zich zorgen over de toename van coronabesmettingen onder ouderen.
Foto: AdobeStock

Het aantal gevaccineerden dat met corona in het ziekenhuis belandt is klein, maar het zijn vooral ouderen. ‘We denken echt dat er iets moet gebeuren,’ zegt Renate Evers van ANBO in het NOS Radio 1 Journaal. Ook is de ouderenbond bezorgd over de uitgestelde zorg in de ziekenhuizen, doordat het aantal opgenomen coronapatiënten toeneemt. Maatregelen zijn nodig om de besmettingsgraad naar beneden te krijgen, denkt ANBO.

Verbaasd

De ouderenbond is verbaasd dat omringende landen de basismaatregelen nog gelden, zoals afstand houden en mondkapjes dragen. ‘Alleen in Nederland gelden de basismaatregelen niet’, stelt Evers. Welke maatregelen er precies heringevoerd moeten worden, laat ANBO aan de overheid. Alhoewel de ouderenbond het dragen van een mondkapje en de anderhalvemeterregel voor de hand vindt liggen.

Derde vaccinatie

Ook hoopt de ANBO dat het kabinet snel beslist over een derde prik voor ouderen, omdat zij vaak al een half jaar geleden zijn gevaccineerd waardoor de werking nu waarschijnlijk minder is. Evers: ‘Een derde prik zou een oplossing zijn.’

Blijf op de hoogte van nieuws over corona en ouderen met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>