Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnares TVV Check 2021 valt in de prijzen

Verzorgende ig Trees Berends (57) had in 2021 de hoogste score met de TVV Check. Dus mag de verzorgende ig gratis dineren én krijgt ze een tegoedbon om te besteden in de webshop van Bohn Stafleu van Loghum.
Trees is de jaarwinnares van de TVV Check 2021. Foto: Nienke Maat

Ze wist niet dat er aan het maken van de TVV Check een wedstrijd verbonden was, dus verzorgende ig Trees Berends was extra verrast toen ze het bericht kreeg dat ze de jaarwinnaar van 2021 is. Trees abonneerde zich anderhalf jaar geleden op TVV, vooral voor accreditatiepunten die ze met de TVV Check kan verdienen. ‘Ik heb me onlangs ingeschreven bij het Kwaliteitsregister, zodat ik een stok achter de deur heb om mijn vakkennis bij te houden’, vertelt Trees, zelf werkzaam in de thuiszorg bij TSN Thuiszorg. ‘Het fijne aan de TVV Check is dat ik zo goed bijblijf.’ In 2021 ging de TVV Check over hersenbloeding, zwachtelen, medicatie bij diabetes type 2, wondpijn, benauwdheid en passiviteiten van het dagelijks leven (pdl).

Wondzorg

Welke editie ze het afgelopen jaar het meest interessant vond? ‘De TVV Check over wondpijn heb ik met veel aandacht gelezen. In de thuiszorg verzorg ik ook wonden, en het geeft veel voldoening als een wond door de juiste behandeling dichtgaat.’ Trees werkt inmiddels zo’n 15 jaar als verzorgende, ervoor had ze een heel andere carrière: ‘Ik werkte in de vishandel, maar kon dat niet goed combineren met het gezinsleven. De zorg is een prachtig, afwisselend beroep. Stomazorg, wondzorg, sondevoeding, ik vind het allemaal interessant. Palliatieve zorg vind ik ook heel mooi. Het is erg intensief, maar vooral de waardering en dankbaarheid van cliënten en familieleden zijn onbetaalbaar.’

Tweede prijs

TVV feliciteert ook de tweede-prijswinnaars van de TVV Check. Zij ontvangen een tegoedbon voor e-learnings van Bohn Stafleu van Loghum en een high-tea-arrangement. Zoals verzorgende ig Etty Valens, die vorig jaar de jaarwinnaar was: ‘Ik had dit helemaal niet verwacht, zo’n verrassing dat ik weer in de prijzen val! Ik vond de TVV Check over PDL even wennen, maar leerde hierdoor met een nieuwe blik te kijken naar de zorg die ik geef. De TVV Check over wondpijn vond ik het leukst, ook omdat we op dat moment een aantal cliënten met wonden hadden.’

Zwachtelen

Ook tweede prijswinnares Ellen van Gog was verrast met haar prijs: ‘Geweldig leuk! Ik doe de TVV Check altijd graag, omdat ik graag bijblijf en de teksten zijn begrijpelijk én leerzaam. Daarnaast wordt het behalen van accreditatiepunten voor verzorgenden in de toekomst steeds belangrijker. Ik vind wondzorg leuk, dus de kennistoets over wondpijn vond ik interessant. Maar ook de TVV Check over zwachtelen had mijn aandacht, omdat hierin altijd veel valt bij te leren.’

Meedoen?

Ook kans maken op leuke prijzen? Bij elke TVV Check verloten we een taart, en de grootste winnaars van het jaar krijgen een extra grote prijs. Daarnaast kun je jaarlijks 12 accreditatiepunten verdienen. Problemen met inloggen? Neem dan contact op met onze klantenservice: 030-6383736 of klantenservice@bsl.nl

Hier vind je alle TVV Checks op een rij >>