Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende Etty grote winnaar van de TVV Check 2020

Etty Valens (54) had in 2020 de hoogste score met de TVV Check. Dus mag de verzorgende ig gratis dineren én krijgt ze een tegoedbon om te besteden in de webshop van Bohn Stafleu van Loghum.
We verrasten TVV Check winnares 2020 Etty Valens met een mooie bos bloemen. Foto: Anne van der Woude

Ze dacht even dat het spam was, het mailtje dat aankondigde dat ze de grote TVV Check-winnaar van 2020 was. ‘Maar toen ik zag dat het echt zo was, vond ik het geweldig’, zegt Etty Valens. Zij werkt 33 jaar in de zorg. In die tijd is een hoop veranderd: ‘Vroeger verhuisden mensen naar het verzorgingshuis als ze nog geen zeventig jaar waren, tegenwoordig zijn ze veel ouder en is de zorg complexer geworden.’

Punten voor het Kwaliteitsregister

En dan is je vakkennis bijhouden met een blad als TVV zeer welkom, vindt de verzorgende ig. ‘Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister. Daarvoor moet je een aantal accreditatiepunten per jaar behalen. Dus ik was blij toen TVV begon met de TVV Checks, waarmee je elke keer twee punten kunt verdienen. Er komen goede onderwerpen voorbij, vooral de Check over katheteriseren vond ik interessant.’

Naslagwerk over dementie

Ze werkt als evv’er bij ZINN ouderenzorg, in een zorgcentrum voor cliënten met verschillende ziektebeelden. ‘Zoals mensen met dementie. Ik vind het interessant om te weten waar gedrag door komt. Daarom haal ik artikelen over dementie uit het blad, zodat ik mijn eigen naslagwerkje heb. Het is fijn om handvatten te krijgen.’

Oók in de prijzen

TVV feliciteert ook de tweede-prijswinnaars van de Challenge. Zij ontvangen een tegoedbon voor e-learnings van Bohn Stafleu van Loghum en een high-tea-arrangement. Zoals verzorgende ig Hanke de Boer: ‘Met de TVV Check houd ik mijn vakkennis bij en blijf ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister. Momenteel zorg ik met een PGB-team voor mijn vader met NAH, die een katheter heeft. Dus de TVV Check over katheteriseren vond ik erg leerzaam, maar ook het artikel over Lewy Body Dementie vond ik erg interessant.’ Ook tweede prijswinnares Gea van Domburg -verzorgende ig in de thuiszorg- was verrast met haar prijs: ‘Ik lees TVV altijd in één keer uit en maak dan ook meteen de TVV Check. Vooral die over medicatie in de stervensfase vond ik interessant, omdat mensen steeds vaker thuis overlijden. Het is dan fijn om te weten hoe alles zit. Eigenlijk zou iedereen de TVV Check moeten maken, want het houdt je scherp: er veranderen steeds dingen in de zorg en zo blijf je up-to-date.’

Ook kans maken op leuke prijzen? Bij elke TVV Check verloten we een taart, en de grootste winnaars van het jaar krijgen een extra grote prijs. Word abonnee van TVV en verdien jaarlijks 12 accreditatiepunten met de TVV Check >>