Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Word jij de Opinieleider in de Zorg 2023?

Ben jij of ken jij die inspirerende verzorgende die het vak als geen ander op de kaart weet te zetten? Heb je een duidelijke mening over je werk en draag je dit actief uit? Dan ben je wellicht een kanshebber voor de titel Opinieleider van de Zorg 2023!  
Foto: ra2 studio / stock.adobe.com

In de verkiezing Opinieleider in de Zorg 2023 zoeken we naar een verzorgende (of verpleegkundige) die naar buiten treedt met zijn/haar vak. Bijvoorbeeld door het schrijven van opiniestukken, het maken van podcasts, of video’s op TikTok. Zorgprofessionals die op alle niveaus meebeslissen, knelpunten signaleren en in oplossingen denken. Opinieleider in de Zorg 2023, is een initiatief van TVV, Nursing en vakbond NU’91. Geef je op en maak kans op een opleidingsbudget van 1000 euro!

Opkomen voor je vak

Opinieleiderschap zit soms al in kleine dingen. Op de afdeling iets doorvoeren waar je hele team baat bij heeft bijvoorbeeld. Of door op regionaal of landelijk niveau je professionele mening te laten horen op radio en televisie of via sociale media.

Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroep(sgroep), durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én draag je bij aan een positieve (verandering) van het vak. Herken jij je als verzorgende in dit beeld? Of wil je je collega voordragen? Schrijf je dan in voor de wedstrijd en misschien word jij of je collega Opinieleider in de Zorg 2023!

Prijzen

Naast de titel en natuurlijk een award, kan de winnaar rekenen op een opleidingsbudget van maar liefst 1000 euro! Dit bedrag kun je besteden aan bijvoorbeeld scholing of een verdiepende cursus om zo je professionele zeggenschap in de toekomst nog beter uit te dragen.

Hoe schrijf je je in?
Inschrijven kan via deze speciale actiepagina. Vertel ons daar waarom jij of je collega de titel ‘Opinieleider in de Zorg’ verdient. Vergeet voor deelname niet om eerst onderstaande criteria te checken. De inschrijving sluit maandagochtend 18 september 2023 om 9.00 uur.

Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen. Na de bekendmaking van de top drie op 26 september, is het de beurt aan het publiek om op zijn  favoriet te stemmen. Op de Nursing Experience in Den Bosch wordt begin december de winnaar bekendgemaakt.

Criteria:

  • Je bent verzorgende, verpleegkundige of hebt een aanverwant beroep.
  • Je werkt in een umc of ziekenhuis, de ghz, ggz, wijkverpleging, ouderenzorg of kraamzorg.
  • Je zet de zorg op een positieve manier op de kaart. Dit mag zeker kritisch zijn of door te laten zien wat er niet goed gaat, maar uiteindelijk is de toon positief en met beroepstrots.
  • Je uit je op een bevlogen, onderscheidende/ authentieke manier.
  • Een opinieleider kun je op verschillende manieren zijn, dus zowel op afdelings-, regionaal als landelijk niveau. Het gaat erom dat je je actief inzet voor je beroep(sgroep), je je daarover op een krachtige manier durft uit te spreken én dat het een positieve bijdrage levert aan het vak.
  • De opinieleider is zichtbaar. Dat kan op het intranet van je werkgever zijn, in de krant of televisie, op een eigen socialmedia-kanaal of in een vakblad. Het hoeft niet op alle kanalen te zijn.