Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Broeder Joep’ is de Opinieleider in de Zorg van 2023

Verzorgende ig Joep van Poorten is verkozen tot ‘Opinieleider in de Zorg’ van 2023. Joep, op social media beter bekend als @BroederJoep, wist uiteindelijk de meerderheid van de stemmen te behalen en liet daarmee zijn concurrenten, verpleegkundige Jennifer Bergkamp en verpleegkundig specialist Anita de Vette, achter zich. De verkiezing is een initiatief van TVV, Nursing en vakbond NU’91.

De Helmondse Van Poorten is verzorgende ig op een psychogeriatrische afdeling. Hij is bekend van TikTok en Instagram, waar hij video’s post over zijn belevenissen op zijn werk. Aan volgers geen gebrek: op TikTok heeft hij er ruim 90.000, op Instagram zijn dat er ruim 40.000. Van Poorten kreeg ruim 44% van het totaal aan publiek- en jurystemmen en neemt daarmee het stokje over van Saskia van Witzenburg, die de titel in 2022 in de wacht sleepte. Naast de titel én een award, nam Van Poorten een opleidingsbudget van 1000 euro in ontvangst.

Opinieleider in de Zorg

Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroepsgroep, durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én draag je bij aan een positieve verandering van het vak. De verkiezing van Opinieleider in de Zorg werd in 2022 in het leven geroepen om de zeggenschap van verzorgenden en verpleegkundigen nog verder te bevorderen.

Enorme kracht

Volgens de jury is de grote zichtbaarheid van Van Poorten op online platforms zoals TikTok een enorme kracht. Hiermee bereikt hij als opinieleider een groot deel van de beroepsgroep. Daarnaast inspireert hij collega zorgprofessionals met zijn vaak ludieke, maar en zeer toegankelijke video’s over de zorg. Van Poorten: ‘Ik breng op een leuke manier de zorg naar buiten, met de mooie en minder mooie kanten. Hiermee spoor ik mensen aan om in de zorg te gaan werken én geef ik werkplezier aan zorgverleners.’

Publiek- en juryrondes

Zorgverleners hebben zelf hun favoriete opinieleiders aangedragen. Hieruit selecteerde de vakjury de drie genomineerden. Hierna was het woord weer aan de zorgverleners zelf, die op hen konden stemmen. Daarnaast werden jurystemmen verdeeld onder het drietal. Onder de streep kwam Joep van Poorten als winnaar uit de bus. Hij mag zich een jaar lang Opinieleider in de Zorg noemen.

Blijf op de hoogte van het interessant nieuws voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>