Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Broeder Joep’ genomineerd voor Opinieleider in de Zorg 2023

Verzorgende ig Joep van Poorten is een van de drie genomineerden voor de titel ‘Opinieleider in de Zorg 2023’. Andere genomineerden zijn verpleegkundig specialist Anita de Vette en verpleegkundige Jennifer Bergkamp.
De drie genomineerden: Joep van Poorten, Anita de Vette en Jennifer Bergkamp

Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroepsgroep, durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én draag je bij aan een positieve (verandering) van het vak. De afgelopen weken konden verzorgenden en verpleegkundigen zichzelf of collega’s opgeven voor deze verkiezing, die door Tijdschrift voor Verzorgenden, Nursing en NU’91 wordt georganiseerd. Juryleden zijn onder anderen Rhijja Jansen, hoofdredacteur van TVV en Sander de Hosson, longarts en palliatief expert.

TikTok

‘Superleuk’, vindt verzorgende ig Joep van Poorten zijn nominatie. Hij is bekend van zijn TikTok account ‘Broeder Joep’ (80.000+ volgers) en Instagram (30.000 volgers). Hierop deelt hij grappige filmpjes, maar vaak ook met een serieuze boodschap. Zoals de video waarin hij acteert hoe onmogelijk het is om je als verzorgende ziek te melden. Of hoe hij in zijn uppie verantwoordelijkheid draagt voor een groot aantal bewoners in de avonddienst: ‘Dat is niet de manier waarop je je zorgverleners koestert’, stelt Van Poorten.

In februari had Joep al ruim 50.000 volgers. Hoe kreeg hij dit voor elkaar? Hij geeft zijn belangrijkst tips >>

Van Poorten is werkzaam op een gesloten pg-afdeling en probeert op zijn social media accounts te laten zien dat de zorg meer is dan ‘alleen maar billen wassen’. Naar eigen zeggen zijn de berichten waarin mensen zeggen dankzij hem een zorgopleiding te gaan volgen niet meer te tellen: ‘Geweldig dat ik zo’n inspiratie kan zijn.’ Waarom hij deze competitie moet winnen? ‘Omdat ik op een leuke manier de zorg naar buiten breng, met de mooie en minder mooie kanten. Hiermee inspireer ik mensen om in de zorg te gaan werken én geef ik werkplezier aan zorgverleners.’

De winnaar wordt op 6 december bekendgemaakt op de Nursing Experience.

Stemmen kan hier >>

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Opinieleider van de Zorg 2023 met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>