Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastblog: ‘Femke, kom jij mijn cliënten dit uitleggen?

Verzorgende Joyce werkt in de thuiszorg en is woest op Femke Halsema: 'Misschien is het leuk als je je vrijwillig opgeeft om een handje te komen helpen bij de besmette patiënten om te zien wat het eigenlijk inhoudt.'
Foto: Jan Willem Schouten

Volgens mij is het nu verstandig dat Femke haar ontslag indient, nu we hebben gezien dat ze zoveel mensen op de Dam toeliet. Iemand die geen hersenen heeft, mag geen stad aansturen of vertegenwoordigen. Misschien is het leuk als ze zich vrijwillig opgeeft om een handje te komen helpen bij de besmette patiënten om te zien wat het eigenlijk inhoudt. Een kijkje neemt in de verzorgingshuizen waar nog steeds de sporen zijn te zien en te voelen door het op slot gaan. Misschien kan ze een handje helpen bij de uitvaartonderneming of juist een centje helpen bij alle ondernemers die het niet hebben gered deze tijd.

Wie is de volgende? Dit denkt verzorgende Amber steeds als er weer een cliënt overlijdt aan COVID-19. Ze schreef  er deze indrukwekkende gastblog over >>

Zeg Femke, kom je het ook even mijn cliënten uitleggen, die straks weer bang zijn dat ze weer extra risico lopen? Die zo angstig zijn en zich zo druk maken, dat ze niet meer kunnen slapen? Die met  hartkloppingen voor mij de deur opendoen, omdat ze bang zijn dat ik ze misschien wel ga besmetten?
Of misschien nog mooier: zeg Femke, kom je even langs om aan mijn kinderen uit te leggen zij erg beperkt blijven in wat ze doen en waar ze heen gaan? En waarom het juist zo belangrijk is geweest dat mijn gezin twee maanden lang in isolatie zat vanwege mijn werk? Leg jij ze dan uit dat dat wel heel belangrijk was, maar als je een stad bestuurt dat je je dan niet aan de regels en voorzorgsmaatregelen hoeft te houden? Leg jij maar eens uit wat eerlijk is dan.

Wil je ook een gastblog schrijven voor deze website? Mail ‘m naar redactie.tvv@bsl.nl en wie weet verschijnt hij binnenkort online!

En wie is er dan straks hier van weer de dupe? Juist ja, dat zal jij niet zijn Femke. Dat zijn de risicogroepen, dat zijn de mensen die werken in de zorg, dat zijn de gezinnen van de mensen die in de zorg werken. Mijn gezin dus ook Femke. Kom jij ze helpen met school en met hun frustraties omdat ze niets meer kunnen en mogen? Als je hersenen heb gekregen, moet je ze ook wel gebruiken.

Femke bedankt!

Verzorgende Joyce blogt ook op haar eigen site >>

Blijf op de hoogte van interessante blogs voor verzorgenden met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>