Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Na KLM-personeel loopt ook horecapersoneel warm voor de zorg

Nu de kroegen en restaurants dicht zijn, heeft het horecapersoneel de handen vrij. En dat terwijl in de zorg juist extra handen nodig zijn. Acht zorginstellingen in Drenthe en Groningen deden een succesvolle oproep aan horecapersoneel om te komen werken.
Foto: Adobestock

Dit meldt actualiteitenprogramma EenVandaag. Een van de horecamedewerkers die bijspringt in de zorg, is Angelique Oldewening. Samen met tientallen collega’s vangt ze het personeelstekort deels op. ‘Toen ik de oproep uit de zorg zag, dat ze gastheren en -vrouwen konden gebruiken, dacht ik niet meteen: ja dat ga ik doen,’  vertelt Angelique aan EenVandaag. Toch ging ze overstag: ‘Ik doe dit omdat ik kan helpen. Stilzitten is niets voor mij. Dus dit is een prima oplossing.’

Cabinepersoneel van KLM maakt de komende tijd kennis met werken in de ouderenzorg. Steward Phili Beerda (46) is een van de eersten die daadwerkelijk gaat overstappen >>

Angelique vangt bezoekers op bij de ingang en legt de coronaregels uit: ‘Wat mijn voornaamste taak nu is, is dat ik mensen die binnenkomen een formulier laat invullen, voor de dagregistratie en mensen hun handen laten desinfecteren.’ Ook wil ze de verzorgenden zo veel mogelijk in de watten leggen: ‘Ik ga bijvoorbeeld smoothies maken in de keuken, of breng lekkere wraps rond. Zo wil ik het met mijn ervaring leuker maken hier voor iedereen,’ zegt Angelique. Helaas blijft Angelique niet lang in de zorg werken, want de horeca zit haar in het bloed: ‘Dat doe ik al 23 jaar.’ Maar zolang de horeca dichtblijft, helpt ze een handje mee.

Blijf op de hoogte van inspirerend nieuws uit de zorg met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>