Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roddelende leerling verzorgende onterecht ontslagen

Zorgorganisatie ZorgSaam moet een ontslagen leerling van de rechter € 10.000 geven omdat ze onterecht ontslagen is. De leerling verzorgende praatte met cliënten over andere cliënten en collega’s.
Foto: AdobeStock

Dit meldt De Telegraaf. Bij ZorgSaam kwamen diverse klachten over de leerling verzorgende binnen. Zij werkte in de thuiszorg, en praatte negatief over cliënten en collega’s. Na een klacht van een dochter van een cliënt besloot de organisatie de leerling op staande voet te ontslaan.

Blijf op de hoogte van interessante rechtszaken in de zorg, met de gratis nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

Maar de rechter oordeelde dat dit een te zware sanctie was. De geheimhoudingsplicht was niet geschonden, omdat de vrouw geen namen had genoemd. Daarnaast had de zorgorganisatie haar eerst de kans moeten geven om haar gedrag te veranderen. ZorgSaam moet de vrouw €3821,07 salaris en ruim €1000 voor verlofuren uitbetalen. Daarnaast krijgt ze een vergoeding van €  5000. In totaal moet de zorgorganisatie haar dus zo’n € 10.000 betalen.