Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers verpleeghuis regelen romantisch ontbijt voor bewoner

Medewerkers van verpleeghuis Het Weggeler  verzorgden een romantisch Valentijnsontbijt voor bewoner Gerrit Bruns, die op de gesloten psychogeriatrische afdeling woont. Zijn vrouw is ontroerd:  ‘Ik ben zo blij.’
Top view image of paper white heart puzzle with missing piece over pink background. Health care, donate, world heart day and world health day concept.

Een gekookt eitje, luxe broodjes en jus d’orange uit een wijnglas: het echtpaar Bruns voelde zich helemaal in de watten gelegd bij een romantisch ontbijt. De 78-jarige Gerrit moest door de dementie verhuizen naar het verpleeghuis. Zijn vrouw Aggie (74) bleef thuis achter. De twee zijn 51 jaar getrouwd, en Aggie bezoekt haar geliefde man dagelijks in het verpleeghuis. Tubantia meldt dat Aggie het geweldig vindt dat ze met haar man een romantisch ontbijt krijgt voorgeschoteld in het verpleeghuis: ‘Geweldig dat ze hier dit ontbijt voor ons regelden. Ik ben zo blij’, zegt ze met tranen in haar ogen.

Blijf op de hoogte van hartverwarmende initiatieven in de zorg met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>

Het verpleeghuis hield de afgelopen week de Week van de Liefde, waarbij zij hun bewoners op verschillende manieren in een liefdevol zonnetje zetten. Het is een idee van activiteitenbegeleiders Inge Lenderink en Marja Westerik: ‘Ik wordt er zelf blij en gelukkig van’, zegt Inge Lenderink. ‘Zo kun je op een simpele manier iets doen dat veel mensen raakt’, vult Marja Westerik aan.

Lees ook: Echtpaar samen naar verpleeghuis dankzij verzorgende >>