Home Nieuws Akkoord bereikt over cao VVT: meer loon voor verzorgenden

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord bereikt over cao VVT: meer loon voor verzorgenden

Zorgbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor zorgpersoneel in verpleeghuizen en thuiszorg. De zorgverleners krijgen een structurele loonsverhoging van 6,25 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt om de werkdruk te verminderen en de zeggenschap te vergroten.
Foto: AdobeStock

Verder worden veel regelingen die verschillen tussen de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg gelijkgetrokken. Door die harmonisatie wordt onder meer de reiskostenvergoeding verbeterd en komt de eigen bijdrage voor woon-werkverkeer te vervallen.

Recht om onbereikbaar te zijn

Om de werkdruk te verminderen is vastgelegd dat medewerkers die niet zijn ingeroosterd het recht hebben om onbereikbaar te zijn. Ook mogen mensen niet meer dan vijf dagen per week worden ingeroosterd, tenzij ze hebben ingestemd om meer te werken.

‘Goede stap vooruit’

De bonden leggen het resultaat deze week voor aan hun leden, zegt NU’91. Als die akkoord gaan, geldt de nieuwe cao met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar. Ze loopt door tot 31 december 2023. Vakbond FNV heeft het voorstel ook voorgelegd aan de leden. Bestuurder Bert de Haas zegt dat de zorgmedewerkers met dit resultaat een ‘goede stap vooruit’ gaan. ‘Door het verbeteren van het loon, hopen we dat de instroom van leerlingen en zijinstromers groter wordt.’

Heb jij een vraag over de nieuwe cao VVT? Mail ons en we leggen hem voor aan de expert >>

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de nieuwe cao VVT met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>

Nieuwsbrief Abonneren