Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden onderhandelen weinig over salaris

Zorgprofessionals onderhandelen veel minder over het salaris in vergelijking met de gemiddelde Nederlander.
Foto: Arno Massee

Dit staat in het rapport ‘Arbeidsmarkt zorg in cijfers – winnend werven en behouden van personeel in een krappe arbeidsmarkt’ dat Intelligence Group maakte in opdracht van HR-specialist Compagnon. Een goede werksfeer en een vast contract zijn de belangrijkste redenen voor zorgmedewerkers om voor een bepaalde werkgever te kiezen. Op de derde plaats staat het salaris en dat lijkt daarmee van ondergeschikt belang. Elf procent van de zorgprofessionals accepteert een aanbod zonder hier überhaupt over te onderhandelen.

Het is doodzonde dat verzorgenden niet vaak over hun salaris onderhandelen, vindt vakbond NU’91: ‘Werkgevers staan te springen om verzorgenden, dus je waarde stijgt.’ Lees meer >>

Het aantal vacatures voor verzorgenden en helpenden blijkt nog steeds groot: voor elke werkzoekende zijn er vier vacatures. Er zijn 7.400 werkzoekende verzorgenden en helpenden, en bijna 32.800 vacatures. De meeste vacatures in de zorg zijn verzorgenden ig (29.528 vacatures) gevolgd door de algemeen verpleegkundige (17.460).

Hoe kun je als verzorgende het beste over je salaris onderhandelen? De expert geeft hier vijf tips >>

Er zijn verschillende redenen waarom zorgmedewerkers van baan wisselen. De meeste (41 procent) zijn ontevreden over hun vorige baan, 17 procent is toe aan een nieuwe uitdaging en bij 16 procent werd het contract niet verlengd.  Bij 11 procent was er een verandering in de privésituatie en 3 procent werd ontslagen door bijvoorbeeld reorganisatie of faillissement.

Bekijk hier het rapport

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom je salaris en handige tips, met de gratis nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden. Abonneer hier >>