Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao VVT gepubliceerd

De tekst van de cao VVT 2022-2023 is gepubliceerd. De tekst is volledig herschreven ten opzichte van de vorige cao's.  
Foto: Arno Massee

De nieuwe cao VVT heeft de titel ‘De cliënt centraal – DE MEDEWERKER OP ÉÉN!’ gekregen. Er is een loonsverhoging in opgenomen, verzorgenden krijgen meer zeggenschap over onder andere het rooster, en de verschoven diensten worden afgeschaft: ‘De cao-partijen vinden dat het vastgestelde rooster het uitgangspunt is en dat verschoven diensten daarbij niet passen. Dus per 1 januari 2023 worden deze diensten daarom uit de cao geschrapt. Dit betekent ook dat de werkgever niet eenzijdig het rooster kan veranderen zonder instemming van de medewerker’, aldus cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van NU’91 in een eerder interview met ons.

Vragen over nieuwe cao VVT

Toen er bekend werd gemaakt dat er een onderhandelingsakkoord was, hadden verzorgenden veel vragen over deze nieuwe cao VVT. Het verdwijnen van de verschoven-dienst-toeslag, de loonsverhoging, en de Landingsbaan riepen vragen op. Hier vind je zeven veel gestelde vragen (en de antwoorden).

Lees hier waarom de tekst volledig herschreven is >>

Download hier de tekst van de nieuwe cao VVT >>

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen rondom de nieuwe cao VVT met de gratis online nieuwsbrief van TVV voor verzorgenden >>